Marakeş’te DS lider başlayacak

DS Techeetah ekibi 2018/2019 ABB FIA Formula E Şampiyonasının ilk yarışı olan Sudi Arabistan’da iyi bir başlangıç yapmıştı. Formula E şampiyonu Jean-Éric Vergne’ın DS E-Tense FE19’u bitiş çizgisini geçen ikinci pilot olurken, takım arkadaşı Andre Lotterer ise sezonun ilk yarışını 5’inci olarak tamamladı. Böylece DS Techeetah üreticiler klasmanında 29 puanla liderlikle sezona başlamış oldu. Ekip 12 Ocak tarihinde Fas’ın Marakeş kenti caddelerinde koşulacak olan bir sonraki ayak için bütün hazırlıklarını sürdürüyor. Formula E, ardı ardına üç yıldır koşulan dünyaca ünlü sokak ve pazarlara sadece birkaç dakika uzaklıktaki Marakeş Uluslararası Moulay El Hassan Pistine geri dönüyor. 2,99 km uzunluğundaki pist, Marakeş’in modern otel bölgesinin sokaklarına ulaşmadan önce Fas Kraliyet Prensinin adını taşıyan pistin şeklini izliyor. Yarışı izleyenler, DS E-Tense FE19’u Atlas Dağları, asırlık Marakeş duvarları ve pit alanı olmak üzere benzersiz bir fonda görebilecek.

DS Techeetah Takım Müdürü Mark Preston yapmış olduğu değerlendirmede: “İlk ayakta yeni ekiple birlikte gerçekten de çok iyi bir yarış çıkardık. Tüm hafta sonunun güzel geçmesini görmek gurur vericiydi. Kesinlikle zor bir yarıştı. Ekiplerimiz üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdi ve sonuç olarak zirveye çıktığımız bir hafta sonu oldu. İki antrenmanı iptal eden, yeni kural ve yönetmelikleri hızlı bir şekilde ekiplere aktaran ve uygulanmasını sağlayan ve ilk yarış esnasında gerekli koordinasyonu sağlayıp ekiplere başarıyla liderlik eden Ekip Müdürümüz David Clarke’a çok teşekkür ederim” dedi ve ekledi: “Ad Diriyah bizim için iyi bir sezon başlangıcı oldu, ancak şimdi bir sonraki ayak olan ve daha zorlu geçeceğini düşündüğümüz Marakeş ayağına odaklanmamız gerekiyor. Aslında daha önce yarıştığımız bir parkur olduğu için avantajlı sayılırız, ancak Gen2 aracımızı ilk kez götürdüğümüz için yapacak çok işimiz var” dedi.

DS Techeetah Pilotu Jean-Eric Vergne, “İlk ayakta zafere çok yakındım. Bu beni daha da hırslandırdı. Şu an için tamamen zafere odaklanmış durumdayım. Marakeş ile ilgili güzel anılara sahip değiliz. Geçmişte olumsuzluklar yaşamıştık. Bu sefer şeytanın bacağını kırıp Fas’tan zaferle ayrılmayı umuyorum. Önümüzde uzun bir maraton var. Sezon boyunca iyi bir sonuç elde etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz“ diye açıklarken, takım arkadaşı Andre Lotterer ise şöyle konuştu; “Geçtiğimiz sezon Marakeş’te kaydetmiş olduğum dereceyi geliştirmek için sabırsızlanıyorum. Bu benim yarış otomobili sürmekten keyif aldığım ve iddialı olduğum bir pist. Elimden geleni yapacağım. Önceki ayakta iyi ve uyumlu bir ekip olduğumuzu gösterdik. Bu uyumu sezon boyunca gösterip iyi bir sezon çıkartacağız Formula E, bu yıl kalite ve eğlence anlamında yeni bir seviyeye ulaştı. Şampiyonanın her sezon güçlenmeye devam ettiğini görmek çok güzel.” | 9 Ocak 2019 : 10.15

Takımlar klasmanı puan durumu
1 DS Techeetah 29 puan
2 BMW I Andretti 28 puan
3 Mahindra Racing 15 puan
4 Nissan e.Dams 14 puan
5 Panasonic Jaguar 13 puan
6 Audi Sport ABT 6 puan

Sürücüler klasmanı puan durumu
1 Antonio Felix da Costa 28 puan
2 Jean-Éric Vergne       18 puan
3 Jerome d’Ambrosio      15 puan
4 Mitch Evans            12 puan
5 André Lotterer         11 puan
6 Sebastien Buemi        8 puan

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top