Habaj ERC’de tam gaz!

Eski Polonya şampiyonuHabaj, 2019’da ralli podyumu hedefliyor. Yaklaşan sezonda Sports Racing Technologies Skoda Fabia R5 ile yarışacak olan Polonyalı , “en iyi sonuçlar için savaşmaya hazır olmak adına çok sıkı çalışıyoruz” dedi. Habaj, FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nda, Sports Racing Technologies’in Skoda Fabia R5’inin direksiyonunda dördüncü sezon start alacak. Pole Habaj, geçtiğimiz yıl ilk kez Polonya unvanını kazandıktan sonra 2016 yılında ERC’ye katıldı. Başlangıçta Ford Fiesta R5’i ile yarışan Habaj, 2018’in son birkaç rallisi için Çek markaya geçiş yaptı ve ilk 6’da yer aldı. Bu ay başlarında (Ocak) Letonya’da ERC yarışları başlamadan önce katıldığı rallide podyuma çıktı.

Habaj, “İlk dört rallide kesin olarak yer alacağız ve sonucun ne olduğunu göreceğiz” dedi ve ekledi; “Geçen sezonun sonunda arabaları değiştirdim ve Skoda ile umarım geçen seneden daha rekabetçi olurum. Eğer her şey yolunda giderse, tam sezon yapmamız bile mümkün. Öte yandan, yeni arabalar ve yeni sürücüler var ve sezon başlamadan önce tüm katılımcılar arasında nerede olabileceğinizi kestirmek zor. Elbette Skoda en iyi ralli arabası ve sezonun ilk dört rallisinin hepsinde tecrübem var, bu yüzden en iyi hedefler için mücadele edebilmeyi umuyorum.”

Kopilotu Daniel Dymurski ile devam eden Habaj, bu sezon 44 yaşına girdi performansını değerlendirirken yavaşlama işareti göstermiyor. “İyi hazırlanmak için çok çalışıyoruz” dedi. “Letonya’daki Alūksne Rallisi’ne katıldık ve büyük olasılıkla Azor Adaları’na gitmeden önce bir kış rallisi daha yapacağız. Bu sayede, hızımızı arttırmaya yardımcı olacak Skoda ile daha da fazla deneyime sahip olacağız.” ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley, “Habaj’ı tekrar ERC’de görmek harika! Hem etapta hem de ralli boyunca hızlı ve tam bir profesyonel. Son sezonlarda şansın en iyisini elde edemedi, ancak şimdiye kadar elde ettikleri iyi bir referans” dedi. ERC, 21-23 Mart tarihleri ​​arasındaki Azores Rallisi ile başlayacak. Habaj ve Dymurski, geçen sezon bir Ford Fiesta R5’teki muhteşem toprak rallide 7’nci oldu. | Kaynak; ERC press, 28 Ocak 2019 : 17.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top