Yeni Fiesta R2 sahnede

Krakow’daki M-Sport Polonya tesisleri, FIA’nın en son R2 yönetmeliklerine göre tasarlanan ilk otomobil olan EcoBoost motorlu Fiesta R2‘yi ve ekibin en son teknolojisiyle tasarlanan ilk aracı tanıttı. Köln fabrikasında üretilen Fiesta ST-Line’a dayanan M-Sport Poland, program için önemli finansal destek sağlayan ana şirket ile birlikte çalışıldı. Fiesta R2’nin en son modelinin geliştirilmesi, her iki şirketin ortaklığını ve yeni R2 platformunu dünyanın en çok satan küçük otomobillerinden biri ile paylaşan güçlü bir soy ağacı korunmasında önemli bir basamak olan Fiesta R2, geçtiğimiz 10 yıl boyunca rallinin en popüler isimlerinin kariyerlerini de başlattı.

Ott Tänak, Elfyn Evans, Craig Breen ve Pontus Tidemand tüm zamanlarını ve yeteneklerini Fiesta’nın gelişimine harcadılar. Tamamen yeniden tasarlanmasına rağmen, Fiesta aynı felsefeyi koruyor ve gelecek yılki FIA Junior WRC Şampiyonası için temel oluştururken, M-Sport geleceğin yıldızlarını destekleme konusundaki kararlılığını sürdürüyor.

Yeni Fiesta R2, selefi ile çok az benziyor. Şampiyonluk kazanan Ford Fiesta WRC’nin tasarımından ilham alınırken, motor performansı, şanzıman ve süspansiyon önemli ölçüde geliştirildi. Her parça, M-Sport Polonya’nın standartlarını yerine getiren bir otomobil üretmek için yeniden tasarlandı veya geliştirildi. Turbo şarjlı 999 cc EcoBoost motor, 6,500 RPM’de 200 HP üretiyor ve yeni Sadev 5 ileri vitesli şanzıman taşıyor. Yeni süspansiyon, ön tarafta üç , arkada ise iki taraflı ayarlanabiliyor Reiger amortisörler, Eibach’in sert veya yumuşak seçenekleriyle desteklenirken, ayrıca kurulum seçeneklerini daha da geliştirmek için isteğe bağlı bir anti-roll çubuğu da var.

M-Sport Polanya Yönetim Kurulu Üyesi Maciej Woda şunları söyledi: “tamamen yeni Fiesta R2, M-Sport Polonya’daki herkesin gurur duyduğu büyük bir adım. Krakow’da tasarlanan ve geliştirilen otomobil, ortak çaba, yüksek tutku ve coşku ile projeyi olabildiğince başarılı hale getirdi. Mühendisler ve tasarımcılarla Cumbria’da bilgi paylaşılırken, şampiyon Fiesta WRC’nin başarısından esinlenildi ve her bileşen bu yeni otomobilin yönetmeliklerde olabildiğince güçlü ve yenilikçi olmasını sağlamak için tasarlandı. Ancak Fiesta R2’nin ana felsefesi, geleceğin yıldızlarını becerilerini geliştirecek ve kariyerlerinin ilk aşamalarında neler yapabileceklerini gösterecek mükemmel bir platform sunuyor. Bu yüzden tamamen yeni Fiesta’da 2019 FIA Gençler Dünya Şampiyonası ve gelecek jenerasyonun neler yapabileceğini görmek için sabırsızlanıyorum.” | M-Spor media, 5 Aralık 2018 : 20.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top