Seb’lerin rekabeti, Monte Carlo ile başlıyor!

Loeb (solda) ve Ogier, 2019’da rekabeti ateşleyecekler..

WRC tarihindeki en başarılı isimler olan iki Fransız pilot Sebastian Ogier ve Sebestian Loeb, toplamda 15 dünya şampiyonluğu ve 123 ralli kazandılar. Loeb, 2013’te tam bir sezon yaparken, WRC’den ayrılmıştı, ancak geçen sene Citroën ile üç kez ralliye geri döndü ve Peugeot ile Dünya Rallikros Şampiyonu programının sona ermesinden sonra da eski takımına geri döneceği iddiasıyla yeni sezon öncesi fanlarını umutlandırdı. Ancak Loeb, geçtiğimiz hafta Hyundai Motorsport ile iki yıllık bir anlaşma imzaladı.

2019’da iki Fransız Loeb ve Ogier, WRC’de bu sezon 6 rallide dişe diş rekabet yapmak zorundalar. Fransa’nın güneyinde sezon öncesi yaptığı test sırasında soruları yanıtlayan Ogier, tam bir program için değil, ama şampiyonluk için çok daha iyi bir şey olacağı konusunda hayal kırıklığına uğratıyor. Şampiyonluk hedefimiz değişmeyecek çünkü eğer onlar (Loeb ve Hyundai) tam sezon yapmak istemiyorlarsa, onlara değil, her zaman olduğu gibi, gerçek meydan okuyucularımıza odaklanacağız” dedi.

Ogier, 2010 ve 2011 yıllarında Citroën’de takım arkadaşları olduklarında Loeb ile şiddetli bir rekabete girmişti. Loeb WRC’ye veda ederken, Ogier tam gaz devam etti ve 6 kez WRC şampiyonluğu kazanarak adeta parkurda hükümranlık kurdu. 2019’daki Ogier-Loeb rekabeti, önümüzdeki ay (24-27 Ocak) yapılacak olan sezon açılış rallisi Monte-Carlo ile başlayacak.

Citroën C3 WRC ile Ogier, 2012 yılında Volkswagen’e katılmaya karar vermesinden bu yana Fransız üreticisiyle ilk rallisi için hedef belirlemedi. Ogier, “her zaman hedefimi yüksek tutarım. Bu yüzden oldukça rahatım ve omuzlarıma fazladan baskı yapmak istemiyorum ” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Her zamanki gibi elimden geleni yapacağım. İnşallah yeterli olacak ama eğer olmasa bile olmak istediğimiz yerde olmak daha da zor olacak. ”

Kaynak; wrc.com 20 Aralık 2018 : 21.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top