Paddon; “Kalbim aşırı derecede kırık!”

Avustralyalı rallici Hayden Paddon,gelecek yıl WRC’de olmayacağını doğruladı. Açıklamadan sonra Paddon’un kariyeri üzerine perde indi. Kore takımının açıklamasına göre, İspanyol rallici Dani Sordo ve efsane Fransız rallici Sebastien Loeb, 2019’da Hyundai Motorsport’un üçüncü otomobilini paylaşacaklar. Thierry Neuville ve Andreas Mikkelsen ile ise yine 2019’da tam zamanlı program açıklandı, bu da Paddon’u Koreli üretici ekibinde bırakmadı.

Paddon, kariyerinin zirvesi olan WRC’ye 2014 yılında sınırlı bir program ile başladı ve ertesi yıl tam zamanlı olarak takıma katıldı. İlk galibiyetini 2016’da elde etti, ancak o zamandan bu yana aynı başarının tekrarı gelmedi. Paddon, toplamda 8 kez podyum yaptı, 42 etap kazandı. Paddon’un takvimi 2018’de azaldı ve Hyundai i20’yi İspanyol Dani Sordo ile paylaştı. Bu yılki Avustralya Rallisi Paddon için final yarışı oldu ve sezonun en yüksek başarısı ile tamamladı. Sadece 7 yarışa katılmasına rağmen, 2017’de 73 puan kaydetti. Yeni Zelanda’nın motor sporları portalı Velocitynews’in haberine göre, Paddon’un son açıklaması ile Hyundai ile beş yıllık bir süre sona erdi. Loeb’un katılımıyla ilgili haberlerin ardından Paddon, sponsorlarına ve destekçilerine sosyal medyaya teşekkür ettiği bir video yayınladı. Videoda şu sözleri sarf etti;

“Aşırı derecede kalbim kırık. Bunu söylemek hiç dekolay değil, herhangi bir fırsat yok, bu yüzden bizim için 2019’da WRC olmayacak. Tüm hayranlarımıza, destekçilere ve bu inanılmaz yolculuğu mümkün kılan herkese teşekkür etmek ve özür dilemek isteriz. Son birkaç ay zihinsel olarak çok zordu. Belli ki, arka planda pek çok tartışma oldu ve biz söz verdik ve bir çok şeye gelemedik. Sebastien Loeb kararından yeni haberdar olduk ve bundan sonra sadece bir ralli teklif edildi. Bu, bizim için bir seçenek değildi. 2018’de bizden istenilen her şeyi yaptık. Takım oyunu oynamaya çalıştık. Başladığımız rallilerde takımdaki ikinci en yüksek puanı aldık.”

“İşleri dürüst ve sadık bir şekilde yapmaya çalıştık ve bence bu yüzden kendimizle gurur duyabiliyoruz ve başımızı dik tutuyoruz. Doğal olarak bu pozisyonda olmakla herkesi hayal kırıklığına uğrattım, ama aynı zamanda profesyonel sporun gerçekliği olabileceğini de anlayabiliyorum. Belli ki birçok insan bize neden başka fırsatlara bakmadığımızı sordu. Gerçek şu ki, şu anda WRC’de pek çok fırsat yok. 8, belki 10 koltuk var. Seçenekler az ve bize çok uzak. Bu kesinlikle benim son duyduğum şey değil. Ralli benim kanımda ve bu da yoldaki küçük bir yumru. Bir sonraki adımı yeniden oluşturmak, yeniden toparlanma meselesi değil ve kesinlikle bizi tekrar dünyaya götürecek göreceksiniz. Bu sadece bir adım geri ve iki ileriye doğru bir durum.”

14 Aralık 2018 : 10.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top