Meeke’nin yeni kopilotu Marshall

Chris Meeke’nin Toyota’daki kopilotu Seb Marshall oldu. Meeke, anlaşmasının Ekim ayında ortaya çıkmasıyla uzun süredir Paul Nagle ile dostane bir şekilde yollarını ayırdıklarını duyurdu. Marshall, Nagle’nin yerini almak için anlaştı, ancak ortaklık henüz yeni onaylandı. Marshall’ın hamlesi, yakın sezonun ikinci büyük kopilot anlaşması. Marko Salminen, son iki sezonda WRC 2’de Takamoto Katsuta ile çalıştıktan sonra M-Sport’da Teemu Suninen ile birlikte Mikko Markkula’nın yerini alacak. 30 yaşındaki kopilot, son 50 WRC yarışını, en son Hyundai Motorsport’tan Hayden Paddon ile yaptı.

Meeke, Citroën Racing’te beş adet WRC zaferini paylaştığı Nagle ile Yaris WRC ile yeni ekibi dört gözle beklediğini söyledi. “Öncelik, arabanın içinde aramızdaki ilişkiyi kurmak, tabii ki ve Monte Carlo’da rekabet koşullarında başlayacak. Ancak, bu noktaya geldiğimiz zamandan önce biraz test yapacağız ve bu da yardımcı olacak ” dedi. Ekip önümüzdeki hafta sonunda sezon açılış rallisi Monte Carlo (24-27 Ocak) için testlere başlayacak.

Marshall, “Kris ve Toyota Gazoo Racing World Rally Team ile çalışma beklentisi beni çok heyecanlandırdı” dedi. Marshall ve Paddon, sezonun son WRC rallisi olan Avustralya’yı ikinci sırada tamamladılar. Marshall, “O’nunla geçirdiğim zaman, hiç şüphesiz sporda en başarılı olduğum süreç oldu. Bizimki kadar güçlü bir ortaklığa zaman ayırmak zor ve uzun bir süre boyunca tartıştığım bir karar. Ancak, görmezden gelemeyeceğimi hissettiğim bir fırsat ortaya çıktı”  diye ekledi. Paddon’un Hyundai’deki geleceğine dair belirsizlikler, Marshall’ın bu hamlesinde kilit rol oynadı. Kiwi, Kore’li üretici ile yarı zamanlı bir programı yenilemeyi umuyor, ancak Alzenau merkezli şirketten haber gelmiyor. | Kaynak; wrc.com 5 Aralık 2018 : 19.27

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top