M-Sport’ta radikal değişim

M-Sport, 2019’da Dünya Ralli Şampiyonasına EcoBoost Fiesta WRC’li 4 takımla katılacağını deklare etti. Elfyn Evans, beşinci sezon için yeni kopilotu Scott Martin ile takımda yer alırken, Finli rallici Teemu Suninen takımda üçüncü sezonunu geçirecek. Genç Finlinin de yeni sezonda yeni kopilotu vatandaşı Marko Salminen olacak. Monte-Carlo ve İsveç rallilerinde Pontus Tidemand’ın katılımı ile takım üçlenecek. Tidemand 2014’de İsveç’te podyum yapmıştı. 2019 İsveç Rallisi O’nun yeni nesil WRC direksiyonuna geçeceği ilk yarış olacak. Bu arada takım yönetiminde de radikal değişim yaşandı ve patron Malcolm Wilson (üstte) M-Sport’ın ticari tarafına daha fazla zaman ayıracağı için, takımdan sorumlu kişi olarak Richard Millener atandı.

Wilson, “WRC Pilotlar Şampiyonası’nı kazanmanın coşkusundan ve Sébastien ile Julien’in duygusal vedaları sonrası parçaları bir araya getirmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “2019 için takım yeniden oluşuma gitti. Geliştirmeler nedeniyle çalışmalarımız perde arkasında hızla devam ediyor. Avrupa ve ABD’deki ortaklarımızla işbirliğimiz güncellendi. Fabrika ile devam eden mali ve teknik işbirliği ileriye gitmemiz için çok önemliydi ve birlikte yeni bir fırsat merdivenini geliştirdik. Fiesta R2 bu ayın başlarında başladı.”

“Her zaman vitrinimizin WRC olduğunu söylerim” diye konuşan Malcolm Wilson, sözlerini şöyle tamamladı; “En üst düzeyde yaptığımız geliştirme çalışmaları merdivenin her aşamasını iyileştirmek için filtreler oldu. 2019 M-Sport için çok önemli bir yıl olacak. Dovenby Hall yeni bir değerlendirme merkezimizin açıldı. Var olanlarla çalışmaya devam ederken, ağımızı genişletmeye devam edeceğiz. Vardığımız değerleri korumak ve bunlardan yararlanarak ortaya çıkacak yeni fırsatlara güveniyoruz. İşimizi en iyi şekilde yapmak için gerekli potansiyelimiz olduğuna eminim. Bu yüzden ilerlemeye ve çalışmaya karar verdik.” | M-Sport-Medya, 26 Aralık 2018 : 09.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top