Kupa’nın ‘ilk’ sahibi kim olacak?

Caner Akkafa-Cemal Akagündüz, yenilenen motor yapılan L200 ile son yarışta kazanmaya gidecek

Hafta sonu İstanbul Offroad Kulübü (İsoff) tarafından Intercity İstanbul Park’ta üçüncü ayak yarışı yapılacak olan Marmara Baja Kupası’nda starta sayılı saatler kala, kupanın ilk sahibinin kim olacağı merakı artıyor. Bu sezon ilk kez düzenlenen kupanın ‘ilk sahibi’ olmaya en yakın isim, ‘Kenan’.. ama hangisi? İstanbullu Çarpışantürk mü, Denizlili Özsoy mu? Her ikisi de birer yarış galibiyetleri ile kupanın birer kulpuna asılı, ancak 2’ncilik puanı olan Çarpışantürk, ilk yarıştan 4 puanı olan Özsoy’a göre daha avantajlı. İki Kenan arasında yarışı önde bitiren, ya da finiş görmeyi başaran, kupayı kucaklayacak! Çünkü, son yarışa iddialı birçok ismin katılamayacak olması, aralarındaki 13 puan fark için klasmanda araya farklı isimlerin girmesi olasılığını da hayli azalttı. Yine de, motor sporlarında son kapalı parka girene kadar her sonuç mümkün.

Intercity İstanbul Park’ın meşhur 80 km’lik orman etabına, 55 km’lik yeni bir etap daha ekleyerek rekabeti daha da uzatan İstanbul Offroad Kulübü‘nün yüksek olmasını umduğu kayıtlar bu akşam kapanacak. Federasyonun onayından sonra yarın ilan edilecek olan kayıt listesinde kimlerin var olacağı yarın öğleden sonra belli olacak. Bugünden bilinen ise kimlerin olmayacağı.. Ajanstaki, haberlerde de yer aldığı şekilde, Detoro’culardan Tarık Gökbay ve Burak Ayvaz son yarışta yoklar. İlk yarışın organizatörü Intercity İstanbul Park Spor Kulübü Başkanı ve Türkiye Offroad Şampiyonlarından Ahmet Ünlü de son yarışta olamayacak. Kenan’ların son yarıştaki başlıca rakipleri Detoro’nun yapımcısı Kubilay Tüfekçi ve Trial Şampiyonu AVC Osmanlı’nın patronu Adnan Ofluoğlu  ile Mitsubishi Electric Klima Sistemleri brandingli L200’ü ile eski Türkiye Offroad Şampiyonlarından Caner Akkafa. Bu üç iddialı ismin araçlarına göre Suzuki Vitara’sı ile daha mütevazi kalan Deniz Dağlı çıtasını bitirmeye ayarladı ama ikinci yarışta olduğu gibi yine podyuma uzak bir isim değil.

15 Aralık cumartesi sabahı Intercity İstanbul Park’ta program erken başlayacak. İdari ve teknik kontroller sonrasında seyirci etabının son halinin keşfi 8,30’da yürüyerek yapılacak. Saat 10.45’de brifingin ardından yarışın startı saat 12’de. 80 km’lik seyirci etabı ve 10 km’lik seyirci etabı ile 15.45’te ilk gün tamamlanacak. İkinci gün, Pazar, sabah 8.30’da start verilecek. 55 km’lik etap bir düz bir de ters geçilecek, arada seyirci özel etabı koşulacak. 15.45’te ise yarış tamamlanacak. 17.45’te ödül töreni ile gün sona erecek. | 13 Aralık2018 : 11.11

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top