Kıbrıslı Tsouloftas, Skoda R5 ile ERC’de

Kıbrıslı rallici Alex Tsouloftas, FIA Avrupa Ralli Şampiyonası için DBO Motorsport GmbH ile yeni sezonda ERC Gençler unvanı için iddialı. Sınırlı bir tecrübeye sahip olmasına rağmen, Tsouloftas, 2018 ERC’de R5 otomobili ile ilk yarışı olan SEAJETS Acropolis Rallisi’nde 4’üncü oldu, Kıbrıs Rallisi’nde, ise iki kez lastik patlatarak rekabetten düşene kadar 2’nci sırada yer aldı. En hızlı yerel sürücü olarak Colin McRae ERC Flat Out Trophy kazandı. 26 Yaşında olan Tsouloftas, ailesi tarafından işletilen Citroën DS3 R5’i Almanya merkezli Toksport’tan bir Skoda Fabia R5 için değiştirecek.

Tsouloftas, “ERC, zirveyi hedefleyen genç sürücüler için en büyük eğitim alanı” dedi ve ekledi; “Eurosport ve diğer medyalarda her türlü yüzey ve koşullarla ilgili etkinlikler ve küresel ölçekte tanıtılan ERC, kariyerinizi en üst düzeyden önce inşa etmek için bence en iyi şampiyona. ERC Gençler şampiyonası ise kendimi sergilemek için harika bir hedef. Aynı zamanda Citroën DS3 R5 ile Kıbrıs şampiyonluk unvanını hedefleyeceğim. Bu yüzden eğlence dolu bir yıl olacak.” 

ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley şöyle dedi: “2017’de ERC açılışında güçlü bir etki yarattığından beri Alex’i yakından takip ettik ve ERC Gençler kapsamında görmekten yana memnuniyet duyuyoruz. 2019 takviminde sadece bir etkinliğin deneyimi ile, Alex’in öğrenmesi gereken çok şey var, ancak şimdiden yeni çevreye çabucak uyum sağlama ve güçlü bir tempo gösterme yeteneğini gösterdi.” 2019 ERC sezonu 4 asfalt ve 4 toprak olmak üzere 8 ralliden oluşuyor. Tsouloftas’ın evi olan Kıbrıs Rallisi 27-29 Eylül tarihleri ​​arasında yapılacak. | ERC Media, 20 Aralık 2018 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top