İsoff Baja’da ilk gün

Kubilay Tüfekçi-Bülent Gültekin (Detoro)

İstanbul Offroad Kulübü İSOFF tarafından düzenlenen Marmara Baja Kupası 3’ncü yarışında ilkgün tamamlandı. Intercity İstanbul Park  civarındaki 80 km’lik orman etabı ile Intercity İstanbul Park içindeki seyirci özel etabı sonrasında en iyi toplam zamanı 1.38.04 ile Nissan Navara ile yarışan KenanÖzsoy – Harun Deynek ikilisi kaydetti. 1.41.24’lük zamanı ile Romanya’dan MaverickX3 ile yarışa katılan Tsanko Tsankov -Zornista Todorova ikilisi ilk günü 2’nci sırada tamamlarken, diğer bir Maverick X3 ile yarışan Ali Doğaner-Erkan Tekin ikilisi ise 1.41.45’lik zamanlarıyla ilk günün 3’ncüsü oldular.

Genç yarışçılardan Yağız Birinci, Maverick’i ile ilk etap olan seyircide iki takla attı ancak dört tekeri üzerine konarak etabı tamamlamayı başardı. Yağız, gün sonunda ajansa yaptığı açıklamada seyirci etabında iyi zaman yaptıklarını ama takla atan aracın güvenlik kafesindeki ezilmeyi gerekçe göstererek ikinci etaba çıkmasına izin verilmediğini söyledi. Orman etabına çıkamayan genç pilot, serviste yapılan onarımdan sonra ikinci güne superally ile yeniden başlayabilecek.

Mitsubishi L200’ü Orman etabında lastik patlatan Mitsubishi Electric Klima Sistemleri pilotu Caner Akkafa, etabın finişe 200 metre kala durdu ve bir süre sonra da resque yardımı istedi. İsoff Baja yarışında yarın (Pazar) 3 etap koşulacak. Yarışçılar 55,40 kilometre uzunluğunda Orman etabını bir düz bir de ters yönde olmak üzere iki kez geçecekler, iki orman arasında ise seyirci etabı İsoff 2’yi tamamlayacaklar. | AydınHoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul 15Aralık 2018 : 20.00


Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top