Fia GT Uluslar Kupası Türkiye’nin..

Bahreyn Uluslararası pistinde heyecan verici bir yarışın ardından FIA GT Uluslar Kupası‘nı Türkiye kazandı. Cumartesi akşamı projektörler altındaki yarışa 18 ülke katıldı. Favorilerden Belçika takımı ilk turda yarıştan çekilmek zorunda kaldı ve Audi R8 LMS ile pist dışına çıktı. Avustralya ve Belarus takımları arasındaki temaslar sonrası her iki ülke de abandone oldular ve ilk tur tamamlanamadan güvenlik aracı görevlendirildi. Yine ilk turda Fransa, Arjantin ve Almanya takımlarını da yarışı bırakmak zorunda kaldılar. Asfalttaki toz temizlendiğinde Türkiye’nin Mercedes-AMG GT3’ine Salih Yoluc geçti.

Kısa bir süre sonra İngiltere takımı Christopher Froggatt ile atağa kalktı. Yakın bir rekabet sırasında rakibi ile lastik teması yaşayan İngiltere sorun yaşadı. Türkiye önce 2’nciliğe yükseldi. Ayhancan Güven direksiyona geçtikten kısa bir süre sonra Rus takımının Ferrari’si ile yarışan Buncombe’u yakın markaja aldı. Güven, Türkiye takımı için çok etkileyici bir galibiyete ulaşırkeni Çin, Porsche 911 GT3 R ile İtalya takımının Ferrari’sini ve Hong Kong’un Nissan’ını geride bırakarak fantastik bir 5’incilik aldı. Malezya, Argentin ve Tayland ilk 10’da tamamladılar.

Türk takımından Salih Yoluc, “Türkiye Takımı olarak FIA GT Uluslar Kupası’nı kazanmak büyük bir duygu.  İngiltere ile mücadele temiz bir yarıştı, sonra daha iyi bir hıza yerleşmeyi başardık. Hafta sonu boyunca bazı anlar ve bazı şüphelerimiz vardı, ama hızımızın olduğuna inandık ve yaptık! Ayhancan çok iyi sürdü ve yarışı kazandığımıza kadar iki arabayı geçmek için ona düştü” derken, Ayhancan Güven de “başlangıçta gerçekten zordu. GT3 araba benim için oldukça yeni, bu yüzden ben çok zorlamak istemedim, hata yaptığım zaman olduğu gibi. Rus ekibini çabuk geçmem gerektiğini biliyordum, ama o zaman bile İngiltere’nin yaklaşık 8 saniye gerisindeydik. Daha yaklaştığım zaman, onun mücadele ettiğini görebiliyorduk ve harekete geçmeyi başardık. Hafta sonu gerçekten çok eğlendim ve FIA ​​GT Uluslar Kupası’nı kazanmış olmaktan çok memnunuz” diye konuştu. | Kaynak; FIA, 5 Aralık 2018 : 11.21

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top