FE 19 piste çıkmaya hazır!

ABB FIA Formula E Şampiyonası’nın 5’nci sezonu 15 Aralık cumartesigünü start alacak. Dünyanın dört bir yanındaki taraftarlar, 22 yeni Gen2otomobili, yeni pistlerleri, yeni kuralları ve şampiyonaya dahil olan yenipilotları izleyecekler. DS Techeetah pilotları André Lotterer ve son Formula EŞampiyonu Jean-Éric Vergne bu sezon DS E-Tense FE19 Gen2 otomobili ile pisteçıkacaklar. Pilotlar Diriye’deki yeni 2,5 km uzunluğundaki sokak pistinde  45 dakika artı bir turluk yeni yarış formatıile mücadele edecekler.

DS E-Tense FE19, DS Automobiles tarafından şirketin Paris’in hemen dışındaki Versailles’da bulunan yeni fabrikasında üretildi. Kendi brake-by-wire sistemini geliştiren DS Automobiles padokta bunu yapabilen birkaç üreticiden biri olurken, bu sayede ciddi bir rekabet avantajı elde etti. 338 HP güç üreten yeni DS E-Tense FE19 böylece 2,8 saniyede 0’dan 100 km/sa hıza ulaşabiliyor. 52 kWh kapasiteye arttırılan yeni batarya tüm yarış için gerekli olan enerjiyi sağlıyor. Böylece yarış esnasında araç değişimine gerek kalmıyor.

Formula E fanlarını daha fazla yarışa entegre etmek için FanBoost özelliği güncellendi. Yeni düzenlemeye göre fanlar en iyi 5 pilotu oylayabilecek. Oylama sonucu 2 pilota pistte ilave enerji hakkı tanınacak. Taraftarlar artık yarışın 15 dakikalık sürecinde oy verebilecek ve şampiyonaya doğrudan katılımları sağlandığından heyecan daha da artacak.

Yeni tanıtılan Attack Mode ise organizasyon zorluğunu artırır iken aynı zamanda şampiyonayı geliştirip heyecanını daha da ileriye taşınıyor. Yeni özellik etkinleştirildiğinde yarış modunda 200 kW olan güç kısa süreliğine 225 kW’a çıkacak. Böylece sürücü geçiş yapmak için diğer sürücülere oranla bir avantaj elde etmiş olacak. Bu yeni uygulama yeni stratejik fırsatlar açarken aynı zamanda daha dinamik bir yarış ortamı sunacak. Sürücünün, Attack Mode’a geçebilmesi için yarış pistinin dışında bulunan bir aktivasyon bölgesinden geçmesi gerekiyor. Aktivasyon sayısı ve kullanım süresi her yarışta FIA tarafından belirlenecek.

Takım pilotlarından Jean-ÉricVergneEn başından itibaren seride yer alan biri olarak; Formula E’nin sadece otomobil performanslarıyla değil,seriye heyecan katan Attack Mode gibi yeni fikirleri hayata geçirerek önemli adımlar attığını şahsen tanık oldum. Bizler pilotlar olarak sert, heyecan doluve çetin bir mücadele istiyoruz ve yarış tutkunları da bunu görmek istiyor” dedi.

 André Lotterer ise, “Formula E geçen sene büyük bir sıçrama yaptı. Formula E gibi kendini sürekli yenileyen bir organizasyonun parçası olmak heyecan verici. Serideki yeni eklemeler için tüm hazırlıkları tamamladık. Bekleyiş sona erdi, yarışa kaldığımız yerden devam ediyoruz. Hazırlanan sürprizlerin izleyenler tarafından ilk kez izlenmesi çok ilginç olacak, bukesin” diye konuştu. | 13 aRALIK 2018 : 11.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top