F1 yıldızı Bottas, -30 derecede ralli yapacak!

Mercedes Grand pilotu Vallteri Bottas, SébastienOgier’in kullandığı ile aynı spesifikasyonuna sahip bir Fiesta ile 24-26 Ocak’taFinlandiya’da yapılacak olan Artic Lapland Rallisi’nde parkura çıkmaya hazırlanıyor. wrc.com’un haberine göre, Bottas, “bu, ralli dünyasına bir gözatmak için eşsiz bir fırsat. Bir ERC ile ilgili daha önce hiç tecrübem olmadığı gibi, benim için tamamen yeni bir alan ” dedi. Bu sezon F1’de5’nci olan Bottas, “yine de yarış pilotu olduğum için, araç neolursa olsun fark etmiyor!” dedi. Finlandiya Şampiyonası’nın kuzey kutbunda 240 km kar ve buzla kaplı etaplara sahip iki günlük açılış rallisinde Bottas’ın sağ koltuğunda 2000 ve 2002 yıllarında Marcus Grönholm ile birlikte dünya şampiyonluğunu kazanan Timo Rautiainen olacak.

Gronmholm ve Rautiainen 1996-1998 yılları arasında Arctic Rallisi kazanarak hat-trick yapmışlardı. 2010 yılında İsveç Rallisi’ne Grönholm’ün yanında bir kez yarıştığından bu yana Rautiainen’ın parkura ilk çıkışı olacak. “Bu büyük bir meydan okuma çünkü Valtteri bir rallide daha önce hiç sürmedi, bu yüzden yarış notları hakkında hiç bir şey bilmiyor” diye konuşan Rautiainen, devamında “O’nun için en büyük zorluk, notlar hakkında fikrini anlamak ve uygun bir sistemi seçmek olacak. Seçmeden önce, videolara ve farklı sürücüler tarafından kullanılan sistemlere bakacağız, ama basit bir yöntem olmalı” diye konuştu. Başlangıçta trafiğe açık yollarda antrenman aracı ile not almayı deneyecekler ve Fiesta’da ralliden önce iki gün test yapacaklar.

Sıcaklıkların -30 ° C’nin altına düşebileceği gözkorkutucu rallide Bottas’ın rekabet edeceği diğer Fin’liler arasında KekeRosberg, Mika Häkkinen, Mika Salo, Kimi Räikkönen ve Heiki Kovalainen bulunuyor.AKK Motorsport, dünya klasında sürücüler geliştirmek için tasarlanan FlyingFinn konseptinin altında Bottas’ın yarışmasını planladı. Fiesta, Flying Finn’inmavi ve beyaz amblemli bir branding taşıyacak. | 12 Aralık 2018 : 12.38

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top