ERC’nin gala gecesi yapıldı 

Alexey Lukyanuk

FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nın lider sürücüleri dün gece (3 Aralık) 2018 sezonunu kutlamak için Paris’te toplandı. Fransa’nın başkentinde Seine Nehri üzerinde bir tekne gezisi, ERC destekçisi Eurosport Events tarafından düzenlenen ve şampiyonlar ile takım temsilcileri, şampiyona yetkilileri ve ortakları da dahil olmak üzere yaklaşık 150 misafiri ağırlayan gala için güzel bir ortam sağladı.

ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley şunları söyledi: “ERC ailesinin bir çok üyesi sadece 2018 sezonunu kutlamakla kalmadı aynı zamanda başarılı sürücü ve ekipleri onurlandırdı ve de sezonun tüm hikayelerini hatırlamak da büyük bir ayrıcalıktı. Ortaklarımızın desteğiyle birlikte, Avrupa Ralli Şampiyonası’na büyük bir başarı kazandırmaya yönelik çalışma ve tüm çabalar. 2018’in sona ermesiyle birlikte, 2019 sezonunun daha da iyi olmasını sağlamak için sıkı çalışmalara devam ediliyor. ”

2018 FIA Avrupa Ralli Şampiyonası 8 ralliden oluştu ve Paris’te gala gecesinde şu isimler kupa kaldırdılar; FIA Avrupa Ralli Şampiyonu Alexey Lukyanuk – Alexey Arnautov (Rusya/Fiesta R5); Avrupa 2’ncisi; Nikolay Gryazin-Yaroslav Fedorov (Rusya/Fabia R5); Avrupa 3’ncüsü; Bruno Magalhaes – Hugo Magalhaes (Portekiz/Fabia R5)

Ödülümü aldıktan sonra bir konuşma yapan Alexey Lukyanukbu, yıllarca denemek ve mücadele etmek için bir ödül. Bazı güçlü performanslar ve güçlü sürücülerimiz vardı, belki de en üst  değildi ama her rallide puan kazanmaya çalıştık. Bu unvanı kazanmak, sponsorlarla yapılan her türlü görüşmede bizler için iyi bir referans olacak, hıza ve daha ilerleme potansiyeline sahibiz, bu yüzden çok olumlu. Şimdi işin düzgün bir şekilde yapıldığını hissediyoruz ve bundan zevk almalıyız” dedi.

Gecede kupa alan diğer ekipler ise şunlardı; ERC2 / Tibor Erdi JR-György Papp ((Macaristan/Mitsubishi Lancer EvoX); ERC 2’ncisi; Sergei Remennik-Mark Rozin (Rusya/Mitsubishi Lancer EvoX); 3’ncüsü; Juan Carlos ALonso-Juan Pablo Monasterolo (Arjantin/Mitsubishi Lancer EvoX).

Gala’da Tibor Érdi Jr de şunları söyledi; “ekibim ve kopilotum ile birlikte bütün yıl iyi bir iş çıkarıyoruz. Yine şampiyonuz ve çok mutluyuz. İyi bir araca sahibiz ve bana yardımcı olan sponsorlarım, ailem ve tüm ekibime teşekkür ederim. İkinci kez unvan kazanmak, 2017’deki ilk unvandan çok daha kolay ama tüm yıl boyunca sıkı bir rekabet oldu ve omuzlarım da şampiyon olduğumuzu söyledi!”

ERC3’de Litvanya’dan Martin Sesks 1’nci, İsveç’ten Tom Kristensson 2’nci ve İspanya’dan Efren Llarena 3’ncü oldular. Martiņs Sesks da, gecede şu sözleri sarf etti: “bu sezon başlayarak önce Azores’in, sonra Kanarya’ların zor olacağını düşündüm, o zaman İtalya ve daha sonra yaptığım en aşırı ralli olan Çek Cumhuriyeti. Bu hafta sonu seviyesinde sürmenin ne kadar zor olduğunu gerçekten anladığım hafta sonu oldu. Ama fantastik bir sezon oldu ve sonunda, bu iyi bir duygu. Ben sadece mutluyum.” Takımlarda Adac Opel Gençler Takımı, bayanlarda İspanyol Emma Falcin (İspanya) şampiyon oldular.

ERC Media, 4 Aralık 2018 : 16.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top