“Dostlukların temeli off road ve kamp ateşinde atılıyor”

Kahramanmaraş tan herkese merhaba. Konu 4 × 4 ve yarış olunca “kambersiz düğün olmaz dedim, atladım uçağa, soluğu Maraş’ta aldım. Kısa adı Karoff olan Kahraman Maraş Offroad Kulübü’ne, Anatolia Offroad kulübü olarak 2012 yılından beri destek veriyoruz. Tabii destek veriyoruz derken, kardeş kulüp olduğumuz için, bilgi, tecrübe ve off-road adına ne varsa paylaşıyoruz. Bu paylaşımlara aramızdaki iller arası mesafe engel olamıyor. Anatolia Offroad Kulübü’nün merkezi eskiden İstanbul’daydı ama şu anda yeni adres, yeni üyeler ve yeni başkanı ile Antalya’da bulunmakta. Anatolia Antalya’dan dostluğunu off-road olan heyecanını bilgisini tecrübesini paylaşmaya devam edecek. İstanbul Antalya arası bir telefon bağlantısı ile Maraş’taki Akdeniz mahalli yarışına katılmak ve destek vermek amacıyla yarış aracımızı da getirdik. Pilot Yusuf Çılgın ve kopilot Güçlü Gönültaş’ı tebrik etmek istiyorum, araçlarında yaşadıkları aksiliklere rağmen yılmayıp üçüncülük kupasını Anatolia adına aldılar.

Ödül töreninde arkadaşlarımızı alkışlamak ve mutluluklarını paylaşmak için oradaydık. Ödüller birer birer dağıtılmaya başladı. S4 sınıfında yarışan ekipler kürsüye çağrıldıktan sonra, ödüllerini vermek için benim ismim okundu. Birden heyecan yaptım, daha önce ödül almak için çıktığım sahneye bu sefer ödül vermek için çağrılmıştım. Tabi ne kadar bir mutlu oldum anlatamam, eski bir S4 şampiyonu olarak S4 şampiyonlarına ödül vermek beni çok gururlandırdı. Bu ince ve naif düşünceleri için de Kahramanmaraş Offroad kulübüne teşekkür ediyorum. S4 1’ncisi Erdoğan Kovancı’nın kupasını verirken, “Murat abi senin elinden almak bana bir şereftir” dedi ve beni çok duygulandırdı. Erdoğan’cım sana ödül vermekte beni çok mutlu etti. Yarışa katılan tüm yarışmacı arkadaşlarımı da tek tek kutlarım.

Asıl konu ve temenni, bu mahalli yarışın organizasyonu güzeldi ama tabii bizim güzel dememizle bazı şeyler olmuyor. Federasyonun atadığı müşahidin vereceği puanlar ile2019 yılında Türkiye Şampiyonası’nın bir ayağı Kahramanmaraş’ta yapılabilir. bütün temennimiz ondan yana. Yarışın bir ayağının Kahramanmaraş’a taşınması bu ilimize yakın olan il ve ilçelerinden yarış için gelip izleyecek olanlar ve hatta bizzat katılacak olanlar Akdeniz’de ve doğuda bu sporun daha yayılmasına örnek olacaktır. Anadolu’nun kültürünü misafirperverliğini görmek isteyenlerin adresi Kahramanmaraş. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bizi misafir etmek için arkadaşlar kıyasıya mücadele verdiler. Tüm Türkiye’yi gezdim ama Kahraman Maraş’daki misafirperverliği ve karşılıksız sevgiyi memleketimden sonra burada gördüm.

Buradan, Kahraman Maraş’da beni tanıyan, oturup sohbet ettiğimiz, çay içtiğimiz, ekmeğimizi böldüğümüz, tüm dostlarıma teşekkür etmek istiyorum. Yukarıda yazdıklarımın hiç birisi abartı değildir. Bu memleketi yaşamayan bilemez. Maraş’lı bir dostu, arkadaşı olmayan çok şey kaybetmiş olur! Allah’a şükür, memleketin her köşesinde sevenimiz sayanımız var. Bu dostlukların temeli de off road ve kamp ateşi başında atılıyor. Hani derler ya, “motor sporları kardeşliktir”, ta kendisini yaşıyor ve yaşatıyorum.  Hepinizi çok seviyorum, kamp ateşiniz sönmesin! |(Ralli Dünyası Dergisi’nin Aralık 2018 sayısından alınmıştır) | 4 Aralık 2018 : 12.45

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top