Apolyon’da Kenan’lar 1-2

2018 Marmara Baja Kupası’nın ikinci ayak yarışı olan Apolyont Baja yarışında Kenan’lar podyumu paylaştılar. Nissan Navara’sı ile Denizlili Kenan Özsoy, Nissan Xterra ile yarışa katılan İstanbullu Kenan Çarpışantürk‘ün önünde 6 dakika 31 saniye farkla kazanırken, Kenan’ların rekabetinin akibeti kupanın son yarışına kaldı. Bursa’nın Nülifer ilçesindeki Apolyont Gölü’nde iki gün boyunca üç farklı etapta gerçekleştirilen yarışta araç takip sisteminin parkur rotasından şaşan ekiplere yazdığı cezalar hayli belirleyici oldu. Yarışın favorisi İstanbullu Ahmet Ünlü’nün açık ara lider olarak girdiği ikinci etapta motordan kalması sonrası rekabet dozunu arttıran Kenan’ların seyirci etabındaki mücadelesi seyirciler tarafından da ilgi ile izlendi.

Sınıf podyumu için katıldıkları yarışta kendilerini güçlü makinaların arasında genel klasman 3’ncülük podyumunda bulan Deniz-Sibel Dağlı ikilisi, Suzuki ile verdikleri mücadeleden eve kupa ile dönmenin keyfini yaşarlarken, sınıf 1’ncilik kupasını da kaldırmayı ihmal etmediler. Ranger’ı ile Akif Yıldırım podyumun 2 dakika ardından 4’ncü tamamlarken, iki SUV’un da yer aldığı yarışta Ali Doğaner hem sınıf 1’nciliği kaldırdı hem de genel klasman 5’ncisi oldu. Diğer Maverick ile 18’lik yarışçı Yağız Birinci ise, 9’ncu sırada tamamladığı yarışta SSV 1’de 2’nci oldu. 17 Ekibin katıldığı yarışta 10 ekip finiş takı’ndan geçebildi.

Detoro’ları ile baja yarışlarının iddialı isimlerinden olan Kubilay Tüfekçi ikinci gün şanzıman problemi nedeniyle orman etabını tamamlamadan servise geri döndü, kontrolden sonra şanzıman yağı değiştirildi, son seyirci etabına da çıktı ama ikinci tur sonunda ibresi alarm verince şanzımanda daha büyük sorun çıkartmamak adına iki tur sonunda etabı bıraktı. Tüfekçi yarışta 10’ncu olurken, ilk gün motor problemi yaşayan diğer Detoro’su ile ikinci gün parkura dönemeyen Tarık Gökbay eve erken döndü. Açık, güneşli ve yağışsız bir pazar günü Ulubatlı göl kenarındaki etapta yerlerini alan seyirciler güçlü araçların rekabetlerini keyifle izlerken, yarış alanında yapılan ödül töreninde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in kupa alacak tüm sporculara yakın ilgi gösterip kupalarını vermesi ve sonrasında da tüm sporcularla birlikte öz çekim yapması ilgi ile karşılandı.

Yarışta genel klasman ve sınıf podyumlarının yanısıra üç farklı özel etabın en iyi zamanlarına da kupalar verildi. İlk orman etabında Ahmet Ünlü, ilk günün ters yönünde geçilen ikinci orman etabında Kenan Özsoy, merhum Zafer Vatansever adına koşulan seyirci etabında ise Ali Doğaner iki zaman kupalarını kaldırdılar. Marmara Baja Kupası 15-16 Aralık’ta İstanbul Offroad Kulübü tarafından Intercity İstanbul Park civarındaki etaplarda gerçekleştirilecek.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Bursa | 2 Aralık 2018 : 23.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top