30 bin Avro ödüllü Abarth Ralli Kupası geliyor

Abarth Ralli Kupası, 2019 yılında FIA Avrupa Ralli Şampiyonası ile birlikte ve motor sporlarının FIA ile uzun vadeli bir anlaşma kapsamında Eurosport Events tarafından teşvik edilen heyecan verici tek marka serisi olarak dikat çekici bir rekabet sağlayacak. Toplam sekiz ralliden oluşan ERC’nin altı ayağından puan taşınacak olan Abarth Rally Kupası, FIA’nın R-GT kategorisi teknik düzenlemelerine uyan hafif, arkadan çekişli İtalyan spor arabalarını kullanan yarışçılara açık. Abarth 124 ralli kupası, ERC kayıt ücreti ile birlikte 110 bin Avro. FIA ​​Dünya Motor Sporları Konseyi’nin R-GT otomobillerinin yeniden canlandırılan ERC2 kategorisinde yer almasına izin vermek için 5 Aralık’taki kararını takiben, Abarth Rally Cup sürücüleri puanlardan yararlanmaya hak kazanırken sezon sonunda kendilerini ciddi bir ödül fonu de bekliyor.

ERC koordinatörü Jean-Baptiste Ley,“Abarth Ralli Kupası organizatörleri ile uzun vadeli ve verimli bir ortaklık olmasından çok memnunuz. FIA ​​Avrupa Ralli Şampiyonasına güvendikleri için de Abarth’a teşekkür ederiz” dedi ve ekledi; “Abarth, ralli ile eş anlamlı bir isim ve şirketin ERC’deki motor sporları hikayesine yeni bir bölüm açmasından memnunuz.” Ley, sözlerini şöyle sürdürdü; “2018 boyunca, FIA RGT Kupası’nın bir parçası olarak ERC’nin seçilmiş yarışlarında Abarth 124 ekiplerini izleme fırsatı sunuldu. Çok fazla ilgi ve güçlü bir sürücü ve ekip seviyesi olduğu açık. Abarth 124 kupası, ERC etkinliklerine, izleyicilerine ve hayranlarına çok ilginç bir fiyata sahip, hızlı ve göz kamaştırıcı derecede hafif, arkadan motorlu bir spor otomobil olarak başka bir boyut getiriyor. ”

EMEA Fiat ve Abarth Brands’in başkanı Luca Napolitano ise şöyle konuştu: “Sadece iki sezon içinde, Abarth 124 ralli, R-GT sınıfında yarışacak, heyecan verici seyircilere tüm parkurlarda kazanan bir otomobil olarak kendini gösterdi. Monte Carlo ve Korsika Turu gibi rallilerde zengin ödüller getirdi: Prensip’te 124 Abarth, yarışmanın en zorlu özel sahnesinde, WRC’lerin en iyi dördüncü zamanı ile eş zaman yaparken, Korsika’da sadece 124 Kupası’nda değil yarıştaki dört ekip birbiri ardına sıralandılar. 2019’da bu yılın sonuçlarını geliştirmek istiyoruz, kupa ile ERC’de uluslararası olarak yıldızlarla devam ediyoruz. Her yarışta, Scorpion sürücülerinin ve taraftarlarının buluşma yeri olan misafirperverliğimiz ile kendi Abarth alanımız olacak. Dahası, yarış içi servislerimiz ve teknik kadromuzun tam kapsama alanı sayesinde ekiplere gerçek zamanlı destek sağlıyoruz.”

Napolitano şöyle devam etti: “Yarış her zaman Abarth’ın kimliğininmerkezi oldu ve değerlerini somutlaştırdı. Rekabet, bu bağın Abarth’ın tarihive geleceği ile güçlendirilmesini sağladı. Dahası, teknik yeniliklerimizi veyeni teknolojileri en zorlu geliştirme koşullarında denemeye, standart üretimmodellerine aktarmaya hazır olmamıza izin veriyor, çünkü müşterilerimizeürünlerimizi sürekli olarak daha iyi performans ve güvenilirlik içinde sunmakistiyoruz.”

Eurosport Events ve Abarth Rally Cuparasındaki anlaşmanın bir parçası olarak, FIAERC.com’da ve ERC’nin her bir rallisinde sosyal medya kanalları aracılığıyla özel bir video yayınlanacak. Abarth Ralli Kupası haberleri haftalık ERC Bülteninde ve FIAERC.com’da yayınlanan makaleler aracılığıyla da kamuya aktarılacak. Buna ek olarak, ralliöncesi basın toplantıları ve selfie oturumları gibi ERC’lerde tanıtım faaliyetlerine katılmaya Abarth Rally Cup sürücüleri de davet edilecek. Bu arada, ralli servis alanlarında özel bir Abarth Ralli Kupası alanı oluşturulacak, Abarth Rally Cup sürücüleri ERC öncelik statüsünün keyfiniçıkaracak bu da onlara serbest giriş uygulaması ile Eleme aşamasına diğeroperasyonel ve promosyonel faydalar arasında erişim sağlayacak. 2019 AbarthRalli Kupası, FIA ERC’nin şu rallilerinde yarışacaklar; Kanarya Adaları (2-4Mayıs-asfalt), Liepāja Rally (Letonya) (24-26 Mayıs toprak); Polonya Rallisi 28-30Haziran (toprak); Rally di Roma Capitale (İtalya / 19-21 Temmuz – asfalt); BarumÇek Rallisi Zlín (16-18 Ağustos – asfalt); Macaristan Rallisi, (8-10 Kasım-asfalt).Abarth Rally Cup’ta her yarışta birinciye 12.000 Avro, ikinciye 10.000 Avro, üçüncüye8.000 Avro, dördüncüye ise 4,000 Avro para ödülleri dağıtılacak. Sezon sonunda iseAbarth Ralli Kupa şampiyonu 30.000 Avro’luk büyük ödülü kazanacak. | ERC Media, 11 Kasım 2018: 22.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top