Solberg’in oğlu efsane Loeb’den ders aldı

Dokuz kez Dünya Ralli şampiyonluğu bulunan efsane Fransız rallici Sebastien Loeb, Fransa’da iki günlük bir asfalt testinde Norveçli Şampiyon Petter Solberg‘in oğlu Oliver‘a eğitim verdi. WRC ve WRX kariyeri boyunca Loeb’a karşı mücadele eden Petter Solberg, rakibine 17 yaşındaki oğluna asfalt sürüş konusunda tavsiyede bulunmasını istedi. Solberg Jr ve Loeb, daha sonra iki gün için bir Peugeot 208 R2’de birlikte parkura çıktılar. İki günlük program teknik, kıvrımlı ve engebeli yollar ve diğeri daha hızlı ve akıcı bir bir parkur olmak üzere ikiye ayrıldı.

Loeb, “Bu topraktaki ilk testlerinden biriydi, çok iyi bir hisle çok hızlıydı. Çok genç biriyle çalışmak güzeldi” dedi ve ekledi; “Sonunda ne yapacağını bilmek zor, ama çok hızlıydı.” Genç Solberg bu yılın Nordic RallyX unvanını kazandı ve Loeb, Supercar deneyiminin genç sürücünün gelecekteki kariyeri için faydalı olacağını söyledi. Fransız efsane, “Supercar’ı sürmek, bu tür arabalara alışması için ona yardımcı oluyor” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Sol ayak freni nasıl bir güçle nasıl çalıştığını anlamaya yardımcı olur, ama rallide biraz direksiyon sallamak ta tecrübe için iyi.”

Solberg, Loeb’den beklediğinden daha fazlasını öğrendiğini söyledi. Solberg, “Bana yaptığı gibi, açıklamasını beklemiyordum” dedi ve ekledi; “İlk sabah araba kullanmaya başladığımdan ikinci gündeki son startıma kadar, gerçek bir ilerleme görebiliyordum, gerçekten inanılmazdı! Bana lastikleri ve frenleri, onları daha serin tutan ve daha uzun süre dayanacak şekilde nasıl kullanacağımı gösterdi. O araba ile çok temiz, asla kaymadan ve her zaman tamamen dengeli tutuyordu. İki farklı parkurda çalıştık; biri engebeli diğer ise daha hızlı ve akıcıydı ve her ikisinde de neyi nasıl yaptığını izleyebildim. Dört tekerden çekişli bir araba mı yoksa önden çekişli bir araba mı sürdüğü önemli değil, hızı çok iyi. Babamın iyi olduğunu biliyorum, ama Loeb ile çalışmak gerçekten inanılmazdı!” | 13 Kasım 2018 : 20.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top