Solberg’e göre rallikrosta elektrik şart!

Norveçli şampiyon Petter Solberg‘e göre 2019’da Volkswagen’in ekibine olan desteğini sürdürmesi için 2021 Dünya Rallikros Şampiyonası’nda elektrikli arabalara geçmek kritik önem taşıyor. Audi Mattias Ekstrom’e olan desteğini, geçen ay da WRX programından destek alan Peugeot desteklerini geri çektiler. Solberg’in PSRX ekibi artık Güney Afrika’daki sezon finalinden sonra resmi fabrika desteğini sürdüren tek takım. Volkswagen, daha önce ertelediği elektrikli araç geçişine kaydını yaptırmayı planlıyor. Ancak, üç üreticinin şampiyonadaki varlıklarını taahhüt etmesi gerek. Peugeot’nun, başlangıçta planladığı 2020 başlangıç ​​tarihine karşın EWRX niyetinin geri çekilmesinin ardından, Volkswagen’in iki farklı marka tarafından daha desteklenmesi gerekecek.

Solberg, “Elektriğe yönelik çok açık bir plan olması gerektiğini düşünüyorum. Zaman hızla geçiyor ve kısa sürede taahhüdün gerçekleşmesi gerekiyor ve bence bu, gelecek için olabilecek en iyi tek şey. Bunun olması gerekiyor, bu çok açık” dedi. Auto sport’un haberine göre, Solberg, Volkswagen’in ünvanını kazanan PSRX ekibini desteklemeye devam etmesi durumunda, yılın başında EWRX’e bir taahhüt gerektiğini ileri sürdü. Şampiyon, “son gün olan 29 Mart’tan önce olmalı, bu kesin” dedi ve ekledi; “Aralık ayından önce hiçbir şey olmazsa, o zaman farklı bir şeyler beklenebilir. Önümüzdeki yıl için dediğim gibi, elektrikli araçla ilgili bir şeyler olmalı, bu her şey ve gelecek için anahtar.”

Solberg ayrıca ekibinin mevcut durumunu açıkladı; “Ben üretici değilim, insanların birçok kez söylediklerini bilmiyorum, üretici olan takım sadece Peugeot. Bunun için ekip için gereken para miktarı farklı. Volkswagen’den destek aldık ve bu, pazarlama ve teknik performans için iyi çalışan iyi bir işbirliği.” WRX’in 2019’da nasıl olacağı sorulduğunda eski WRC şampiyonu şunları söyledi: “Her sporda aynı, insanlar geliyor, gidiyor ve her zaman en iyi çözümü bulmak zorundasınız. Pek çok iyi sürücü var, belki de bazıları devam edebilecek. Bence önümüzdeki birkaç hafta içinde neler olup bittiğini ve insanların nereye gittiğini, neler yapabileceklerini veya hangi ekiplerle sezona başlayabileceğini görmek için çok kritik bir zaman. Zaten hali hazırda Loeb Racing, Hansen Motorsport ve Ekstrom var, umarım onlar da devam ederler” | 30 Kasım 2018 : 12.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top