Otokrosta son final vizeleri Kaynaşlı’dan alındı

Türkiye Rallikros Şampiyonası sezon finaline katılma konusunda son vizeler Kaynaşlı’da alındı.  Kaynaşlı rallikros parkurunda gerçekleştirilen üç farklı otokros yarışında da GP garajdan İstanbullu Hakkı Ağaoğlu günün her üç mücadelesinde de en iyi zamanları yaparak podyumun en üst basamağına çıktı. Peugeot S2000 ile parkura çıkan GP Garaj pilotu Hakkı Ağaoğlu, beşer tur üzerinden yapılan günün ilk yarışında 5.56.9, ikincisinde ise 5.52.6, üç tur üzerinden yapılan üçüncü ve son yarışta da 3.38.2 ile en iyi zamanları kaydederek hem K4’te hem de genelde günün en hızlı ismi oldu. Mini Cooper ile yarışan Halim Ateş günün her üç yarışında da en iyi 2’nci zamanları kaydederken, Control 2 ile yarışan katılan Avitaş Motorsport direktörü Halid Avdagiç, yine günün her üç yarışında da en iyi 3’ncü zamanları kaydederek K4’de ve genelde günün üçüncüsü oldu.

Kaynaşlı’da K3’da günün her üç yarışında da Lancer ile yarışan İstanbullu Adil Küçüksarı 1’ncilik kupalarını kaldırırken, Subaru Impreza ile Ankaralı Gürsel Baranlı ise ilk iki yarışta 2’nci olduğu parkurda üçüncü yarışında sağ ön lastiği janttan sıyrılınca günün bu son yarışında 2’nciliği Osman Uğur’a bırakıp 3’ncülük kupası ile yetindi. Üç sporcunun katıldığı K2’de de her üç yarışta da Ankaralı Tansel Tunca Opel Astra GSI ile 1’nci olurken, Antalyalı Okan Tanrıverdi Clio R3 ile ilk yarıştaki 2’nciliğini son iki yarışta Opel Astra ile yarışan Ankaralı Çağlar Ünüvar’a bıraktı.

K1’de ODTÜ MOST’un aynı Palio’su ile yarışan iki genç sporcudan Mehmet Akif Yalçın ilk ve üçüncü yarışlarında 1’nci, ikinci yarışta 2’nci, Furkan Çağatay Korkmaz ise ikinci yarışta 1’nci, diğer iki yarışta ise ikinci oldu. Üniversiteli iki genç rakibi karşısında kazanmaya daha yakın görünen Ankaralı Ramazan Ekiz, Palio’sunda yaşadığı mekanik problem nedeniyle her üç yarışta da bitirmeye gitti ve gün sonunda üç farklı 3’ncülük kupası ile eve döndü.

2016 Türkiye Rallikros K2 şampiyonu İstanbullu Halid Avdagiç, aynı aracıyla K2’de hem şampiyon olduğu 2016’da hem de yine aynı aracıyla K2’de sezon 1’ncisi olduğu Control 2’si ile bu yıl da K2 kayıt yaptırdı, üstelik kayıt listesinde de K2 olarak açıklandı, fakat yarış öncesinde spor komiserlerin aldığı farklı bir karar ile sınıfı K4 olarak değiştirildi. Halid Avdagiç, yarışlar sonrası karara itiraz dilekçesi verdi, fakat komiserlerin kararda direnmesi üzerine, Halid Avdagiç de konuyu federasyon temyiz kuruluna götürmek üzere komiserlere ikinci bir dilekçe verdi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Kaynaşlı 3 Kasım 2018 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top