Ogier, 6’ncı tacı taktı

2018 Dünya Ralli Pilotlar Şampiyonası’nda nefes kesen rekabet, Avustralya’da son buldu. Fransız rallici Sebastien Ogier, beklenildiği gibi, kariyerinin 6’ncı dünya ralli şampiyonluğunu 5’nci sırada tamamladığı Avustralya Rallisi sonrası ve en yakın rakibine toplamda 18 puan farkla kazanarak bu konuda 9 şampiyonlukla birkaç adım önde olan vatandaşı efsane rallici Sebastien Loeb ile arasındaki makası biraz daha kapadı. Sezonun hızlı isimlerinden, takımı Hyundai’yi ise pilotlarda şampiyonluk beklentisi içine sokan Belçikalı yakışıklı rallici Thierry Neuville, Avustralya’da sürpriz bir şekilde sıfır çekti ve umutlarını bir başka sezona ertelemek sorunda kaldı. Türkiye Rallisi’nin galibi Estonyalı rallici Ott Tanak ta şampiyonluk hesaplarında tutturamayan bir diğer isimdi ve Belçikalı rakibi gibi O da sezonun son rallisi olan Avustralya’da sıfır çekerek Toyota’nın takımlar şampiyonu olduğu sezonda yanı sıra pilotlarda da ikinci bir şampiyonluğu ekleme fırsatını tepti.

Avustralya’dan tam puanla ayrılan Finli rallici Jari Matti Latvala takım arkadaşının açık ara gerisinde, ama diğer takım arkadaşı Lappi’nin ise sadece 2 puan önünde sezonu 4’ncü sırada tamamlarken, en çok ta takımlarda kazandırdığı puanlardan yana alkışlandı. Toyota’nın üç pilotunun da 3-4-5 olarak pilotlar sıralamasında peşi sıra dizilmeleri takımın çok arzu ettiği sezonda çifte şampiyonluk hedefine ulaşmalarına yeterli olmadı. Avustralya’da Hyundai Paddon’un 2’nciliği, Citroen ise Ostberg’in 3’ncülüğü ile teselli puanlarını sırtladılar. Ostberg, İspanyol Sordo’nun 1 puan ardından sezonu 10’ncu sırada tamamlarken, Paddon da takım arkadaşının sadece 2 puan önünde sezonun 8’ncisi oldu. 2018 Dünya Ralli Şampiyonası’na (WRC) 30 farklı pilot puan taşıdı.

Citroen’in patron pilotu Quassimi dört yarıştan puansız ayrıldığı sezonu sıfır çekerek noktalayan bir diğer isimdi. 13 Ayaktan oluşan 2018 Dünya Ralli Şampiyonasında Ogier, dört yarış zaferi ile (Monte Carlo, Meksika, Korsika Turu ve Galler) unvana ulaşır iken, 13 ayaktan sadece Portekiz’den puan kazanamadı. Fransız şampiyon Almanya ve Avustralya Rallilerinin power stage’lerinde en yüksek ilave puanları toplarken, Meksika ve Finlandiya’da ise powerstage’lerde sıfır çekti. Son şampiyon, kariyerinin son olacağını söylediği 2019 konratını eski takımı Citroen ile yaptı ve efsane şampiyon vatandaşı ve adaşı Loeb ile yeniden takım arkadaşı oldu. | 19 Kasım 2018 : 00.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top