Marmara Baja Kupası IPSK yarışında tecrübe kazandı

Marmara Baja Kupası’nın Intercity İstanbul Park Spor Kulübü tarafından ilk ayağında tecrübe kazandı. Nissan Xterra ile yarışan Kenan Çarpışantürk-Harun Çarpışantürk ikilisi, 3 saat 55 dakika 4 saniyelik toplam zamanlarıyla mücadelede 1’ncilik kupasının sahibi oldular. Suzuki Grand Vitara ile yarışan İrfan Özdemir-Engin Başkurt ikilisi son seyirci etabını patlak lastikle tamamladıkları yarışta 3 dakika 23 saniye farkla 2’nci olurlarken, Kubilay Tüfekçi-Bülent Gültekin ikilisi de Detoro’ları ile +7.39 farkla podyumda 3’ncülük kupasını kaldırdılar. 27 Ekibin kayıt yaptırdığı iki günlük yarışta 25 ekip parkura çıktı, 17’si finiş tak’ından geçti.

Yarışın favorisi olarak gösterilmesine karşın ilk gün yaşadığı mekanik sorunlar sonrası ikinci güne (bugüne) 13’ncü sırada başlayan Ahmet Ünlü, yaptığı ataklarla klasmanda hızla yükseldi ve yarışı 5’nci sırada tamamladı. Takım arkadaşını ilk gün yoldan dışından çıkartan Burak Ayvaz, Detoro’unun su sileceğindeki problem nedeniyle ikinci gün istediği performansı sergileyemediği yarıştan 7’nci, olarak ayrılırken, takım arkadaşı Tarık Gökbay da ilk günün kayıp zamanlarını telafi ederek klasmanda 5 sıra tırmandı ve 13’ncü sırada finiş gördü.

İlk gün yaşadığı motor problemi nedeniyle kupanın ilk ayağında hayal kırıklığı yaşayan Mitsubishi Electrik Klima Sistemleri pilotu Caner Akkafa ikinci gün seyirciler arasında yer alırken, üç Maverick’İn mücadele ettiği SSV sınıfında finiş gören tek isim genç pilot Yağız Birinci oldu. İsoff Başkanı Erkan Birinci‘nin oğlu olan Yağız, ikinci günün uzun orman etabından en iyi zamanla çıkarak dikkat çekti ve eve üç kupa ile döndü. İstanbullu Ali Gökhan Yazıcı, ilk gün çıkamadığı orman etabından Pazar günkü ikinci geçilişinde Pajero’sundan istediği randımanı alamasa da bu kez finiş gördü ve 16’ncı sırada tak’tan geçerek eve puanla döndü. Benzer Pajero ile yarışan oğlu oğlu Efehan ise O’nun kadar şanslı değildi ve ilk gün bitiremediği parkura ikinci gün de çıkamadı ve kupanın ilk yarışından puan çıkaramadı. Deniz Dağlı, eşi Sibel ile birlikte Suzuki Vitara’ları ile Kaş’taki Rally Antiphellos baja yarışında sergiledikleri performanstan sonra İstanbul’daki Marmara Baja Kupası ilk ayak yarışında  ilk gün sonunda edindikleri 8’nciliği ikinci gün koruyamadı ve bir sıra geride finişe ulaştılar.

Tabloyu büyütmek için üzerini tıklayın

Denizlili Kenan Özsoy-Harun Deynek ikilisi, Nissan NAvara’larında ilk gün yaşadığı mekanik sorunların üstüne ikinci gün yenilerini eklemelerine karşın, yılmayarak 16’ncı sırada başladıkları ikinci gün sonunda yarışı 12’nci sırada tamamladılar ve kupa heyecanlarını ikinci yarışa taşıdılar. İki günlük zorlu mücadelede toplamda sekiz ekip yarışı tamamlayamadı. Üç ayaktan oluşan Marmara Baja Kupası’nın ikinci ayağı 1-2 Aralık’ta Bursa’nın Gölyazı ve Fadıllı paraşüt alanında gerçekleştirilecek.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, 18 Kasım 2018 : 19.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top