Macaristan 2019 Avrupa takviminde!

Macaristan, 2003 yılından bu yana ilk kez 2019 geçici takviminde yer alan Nyíregyháza şehrinde yeni bir asfalt ralli ile ​​Avrupa Ralli Şampiyonasına geri dönüyor. Yeni sezonun 8 yarışı dört asfalt ve dört toprak olarak planlanırken, yarışların tarihleri 7 Kasım’da Cenevre’deki FIA Ralli Komisyonu tarafından onaylandı, ancak takvim, 5 Aralık’ta St Petersburg’da toplanacak olan FIA Dünya Motor Spor Konseyi’nin onayına sunulacak.

Macaristan Rallisi 2019 ERC programına heyecan verici bir katkı sağlayacak. Tamamen asfalt olan ralli Macar hükümetinden ve yerel yetkililerden destek alıyor. Macaristan’ın kuzeydoğusundaki Nyíregyháza şehrinde, başkent Budapeşte’den yaklaşık iki buçuk saat mesafede. Ralli, geçen hafta sonu (9-11 Kasım) Nyíregyháza Rallisi olarak Macaristan şampiyonasının kapanış ayağına ev sahipliği yaptı. Yarışın geçmişi ulusal düzeydeki yarışlara ev sahipliği yaptığı 1980’lerin sonlarına kadar uzanıyor. .

ERC organizatörü Eurosport koordinatörü Events Jean-Baptiste Ley, “uzun vadeli olacağını umduğumuz bir ortaklığın başlangıcı için 2019’a ait geçici takvime Macaristan’ı da dahil etmekten gerçekten çok memnun ve heyecanlıyız” dedi ve ekledi; “Birkaç ay süren tartışmaların doruk noktası oldu ve organizasyon ekibinin özveri ve profesyonelliğinden çok etkilendik. Ayrıca, Macar hükümetinin ve Nyíregyháza Belediye Başkanı da dahil olmak üzere yerel yetkililerin desteğini memnuniyetle karşılıyoruz.”

Bir kaç Macar sürücü, her sezon Avrupa Ralli Şampiyonası’na katılıyor ve her iki sezon da ERC2 şampiyonluğunu kazanıyor. Dávid Botka bu yıl Azorlar ve Kıbrıs’ta bir sahne galibi oldu. Norbert Herczig, 2018’de ERC’ye dört kez ulusal şampiyon olarak adım attı ve MOL Racing Team ile podyumunda iki kez yer aldı. 2014 yılında şampiyonluğun başından beri Kristóf Klausz, ERC Junior’a düzenli olarak katılıyor.

Macaristan Devlet Spor Sekreteri Dr. Tünde Szabó, “Macaristan’ın FIA ERC takvimi taslağına dahil edilmesi büyük bir adım ve aynı zamanda büyük bir başarı” dedi ve şöyle sürdürdü; “Önceki yıllarda, Nyíregyháza, ulusal motor sporlarındaki en önemli olayların çoğunun mükemmel bir ev sahibi olduğunu kanıtladı. ERC’ye dahil olarak uluslararası motor sporları haritasında Nyíregyháza’yı görebiliyoruz. ERC’yi ağırlamak, spor politika hedefimizle mükemmel bir uyum sergiliyor, daha prestijli spor etkinliklerini organize etme hakkını kazanarak ülkemize ve şehirlerimize sunuluyor.”

Nyíregyháza Belediye Başkanı Dr. Ferenc Kovács: “Nyíregyháza’nın böylesine yüksek bir prestij etkinliğine ev sahipliği yapması büyük bir onur ve beklentiler çok yüksek. Uzun vadede rallinin turistik açıdan da önemli bir olay olacağını düşünüyoruz. Elbette, daha fazla adım atmaya ve bir ERC yarışı düzenlemeye hazırız. Nyíregyháza daha şimdiden rallinin gelişi ile vızıldıyor, insanlar şehir etabını nerede izleyeceklerini araştırıyor ve bunun sadece ilk adım olduğuna inanıyorum. Gelecekte kentimizde yeni bir motor sporları arenası olabilir.”

Macar Motorsporları Birliği Başkanı Gyárfás Oláh da şunları söyledi: “Bu açıklama Macaristan motor sporları için ve özellikle ralli için büyük bir kilometre taşı. Macaristan yine uluslararası ralli haritasında yer alabilir. ERC bize geri dönüyor ve Macaristan Rallisi takvimde yer alacak. Pilotlarımız Avrupalı rakiplerine karşı zaten kendilerini kanıtladılar ve şimdi de, bizzat sporun profesyonel arka planı olarak yer alacağız. Nyíregyháza ERC yarışına ev sahipliği yaprken, umarım bunu mükemmel bir yarışla kutlarız. Macar Hükümeti ve devlet desteği, sponsorların inancı ve Eurosport’un güveni için teşekkür ederiz, bunlar olmadan gerçekleşemeyeceği için herkese teşekkürler.”

Rallinin organizatörü Tamás Saidry de görüşlerini şöyle açıkladı; “Bir Avrupa şampiyonası yarışına ev sahipliği yapmaya karar verdiğimizde, 150 kilometrelik normal bir ulusal yarış düzenlemeyi seçebilirdik, çünkü FIA delegesinin yetenekli olduğumuzu görebilmesi için yeterli olabilirdi. Güvenli ve harika bir yarış düzenleyin denildi, ancak, Avrupa ralli standartları konusunda bir yarış düzenlemeye karar verdik. Yarışta hafta sonu 600’den fazla kişi çalıştı, 52 belediyeyle ilişkilerimiz var. Nyíregyháza şehir merkezinde ve bir başka 113 kilomda dört kilometrelik bir alanı kapadık.”

ERC Media, 12 Kasım 2018 : 18.47

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top