Japonya, rallide koşar adım ilerliyor!

Rallinin duvarı Japon yarış severlerin imzalarıyla doldu (Fotoğraf; wrc.com)

Japonya’nın Shinshiko şehrinde düzenlenen iki günlük ralliyi yaklaşık 55 bin seyirci izledi. Ulusal şampiyonanın 10’ncu ve son ayağı olmasının yanı sıra Shinshiro Rallisi’nin FIA yetkilileri ve WRC Promoter’in 2020 FIA Dünya Ralli Şampiyonası takviminde bir yer elde etme arayışında olduğu gözlemlendi. 15 Etabın yer aldığı asfalt ralli, halk arasında da büyük bir ilgi gördü. Yarış, Aichi vilayet valisi Hideaki Ohmura ve Japon parlamento üyesi Keiji Furuya’nın yerel hükümet desteğinden yararlandı.

FIA güvenlik delegesi Michèle Mouton ve Timo Rautianen, WRC Promoter Oliver Ciesla’nın yanı sıra WRC’nin üretici ekiplerinin temsilcilerinden oluşan bir ekiple yarışı yakından takip etti. Oliver Ciesla, “Japonya’ya olumlu beklentilerle gittik ve hayal kırıklığına uğramadık. Rallinin tanıtımı birinci sınıftı ve tüm gözlemciler de rakiplerin karşılaştığı spor özelliklerinden memnun kaldılar” dedi ve ekledi; “Japonya’daki WRC’nin coşkusunun farkındaydık, geçen hafta sonu bu fikri daha da pekiştirdi. WRC aday yarışa on binlerce hayran katıldı ve bu destek, organizatörlerin sıkı çalışması ile birlikte Japonya’nın takvime çok değerli bir katkı yapacağına olan inancımızı doğruladı.”

Daha önce ulusal şampiyonluğu kazanmış olan Markalar Kupası Şampiyonu Toshi Arai, Takuma Kamada‘dan 14.3 saniye farkla bir Subaru Impreza WRX ile yarışı kazandı. Bir başka eski WRC sürücüsü olan Fumio Nutahara ise üçüncü oldu. Diğer önemli katılımcılar arasında eski F1 sürücüsü Heikki Kovalainen ve Toyota Gazoo Racing pilotu Juho Hänninen vardı. Kovalainen, Toyota GT86’yı vites kutusu sorunları nedeni ile yarış dışı kalırken, Hänninen, Yaris WRC ile yarışı tamamladı. Aday ralli Japonya’nın ana Honshu adası merkezli olacak. Shinshiro etapları ve Tokyo ile Yokohama ve Nagoya arasındaki ikonik Fuji Dağı’na yakın bir parkur içerecek. | 8 Kasım 2018 : 20.22

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top