Intercity Platinum Cup’ta kırmızı bayrak çıktı!

Intercity İstanbul Park’ta bugün yapılan Intercity Platinum Cup 13’ncü yarışında kırmızı bayrak çıktı ve yarış finişe 2 tur kala durduruldu. 12 Yarışçının katıldığı sezonun 13’ncü yarışı, oldukça yüksek bir adrenalinle start aldı, şampiyonluk hedefleyen kadar yarış kazanmaya odaklanan birden fazla yarışçının varlığı henüz ilk turlarda yarışa da yansıdı ve liderlik sürekli el değiştirdi. Sinan Çiftçi, Çağlayan Çelik ve misafir yarışçı Jason Tahincioğlu yarışın farklı turlarını lider tamamlayan isimler oldular.

Yarışın 10’ncu turunda pistin aksiyonu bol 35’nci kule önündeki sağ sert virajı yine karıştı. Bursalı yarışçı Çağlayan Çelik, ardındaki rakibinin teması sonrası kontrolünü kaybettiği aracıyla spin attı ve geliş yönüne dönen aracı ile arkasından gelmekte olan araçlara adeta duvar etkisi yaptı. Kendisini tampon mesafesinde izleyen rakibi Soner Kara, spinden sonra karşısına gördüğü Çağlayan’dan kaçamadı ve kafadan sertçe çarptı. Her iki araç ta pistin asfaltında kalınca yarış kontrolden gelen talimatla pistte kırmızı bayrak çıkarıldı. Süratlerini düşüren diğer Caterham’lar garaja alınırken, kaza yapan iki araç çekici ile garajın yolunu tuttular.

Çağlayan’ın aracında sağ ön rot başı kırıldığı anlaşıldı ve garajda hızlı bir onarımla ikinci yarışa hazır edildi. Kaza sırasında sol baş parmağı darbe alan Çağlayan’da pistin sağlık ekibi tarafından yapılan ilk kontrol sonrası herhangi bir bulgu tespit edilmedi ve buz tedavisi yapıldı. Çağlayan günü ikinci yarışında start almaya hazırlanırken, Soner’in ise aracının onarımı yetişmeyeceği için ikinci yarışa katılamayacağı belli oldu.

Intercity Platinum Cup’ta günü ilk yarışı, tamamlanan 10’ncu tur sonrasının klasmanı ile ilan edildi. Buna göre, Sinan Çiftçi, 20.33.903’lük zamanıyla 13’ncü yarışın galibi olarak açıklandı. 0.08 farkla Kadir Akça 2’nci, artı 0.48 farkla da Can Çelebi 3’ncü oldular. Kupa lideri Emir Ay 9’ncu sırada finiş görerek liderliğini son yarışa taşıdı. Günün ikinci ve sezonun 14’ncü ve son yarışı saat 16.30’da start alacak. Intercity İstanbul Park’ta Platinum Cup’ın yanısıra Silver Cup ve Gold Cup 7’nci ayak yarışları ile pist günleri aktiviteleri ise gün boyu program akışına göre yapılıyor.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul Park, 25 Kasım 2018 14.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top