Avustralya’da Neuville’ye ‘yeni’ motor

Yerel saatlere göre Perşembe gecesi seremonik start alacak olan Avustralya Rallisi’nde Belçikalı rallici Thierry Neuville‘in i20 Coupe WRC’si önümüzdeki sezon başı için planlanan yeni bir motorla parkura çıkacak. Yeni motor spesifikasyonu daha fazla güç ve tork sunuyor. Neuville şu anda şampiyonlukta Ogier’ın üç puan arkasında, Hyundai ise Toyota’nın 12 puan ardında sezon finaline çıkıyorlar. Hyundai direktörü Michel Nandan, “bu yeniliği önümüzdeki yıl için  planlıyorduk ve bu yıl homologasyon jokerini kullanmak istemedik” dedi ve ekledi;  “Yönetmelikler bunu sadece bir motorda yapabileceğimizi söylüyor; bu yüzden onu Thierry’nin arabasına koyduk. Şampiyonluk için bu pozisyonda iken kesinlikle mümkün olan her şeyi yapmalısınız.”

Nandan bu hamlenin bir kumar olduğunu reddetti ve şunları ekledi: “Tüm dayanıklılık testlerini yaptık, yeni motor çok fazla zamandır atölyede test ediliyor ve şu anda üç veya dört farklı araba üstünde testi yapıldı. İhtiyaç halinde, Neuville’in takım arkadaşlarından Hayden Paddon ve Andreas Mikkelsen’in de takımın şampiyonluk özlemine yardım etmeleri planın bir diğer parçası. Nandan, “Sürücülerde şampiyonluğuna çok daha yakın olduğumuz ve Hayden ve Andreas’ın bunun için Thierry’ye yardımcı olacağı oldukça açık. Bundan sonra, üreticiler için bir şeyler yapabiliriz ama bu bizim hedefimiz bu olmayacak. Sürücülerde şampiyonaya daha çok konsantre olalım ki bu bizim daha fazla lehimize” diye konuştu.

Neuville’nin şampiyonluk savaşı, Avustralya’da beklenen ve lastik seçimini tehlikeye atabilecek yağmurdan etkilenebilir. Güney yarım kürede yaz aylarında etkin olan havalar yaklaşık 30 derecelik sıcaklıklarda ve düzenli olarak yaşanıyor ancak bu hafta, Michelin’in en önemli sert lastiğini kullanmasını zorlaştıracak önemli yağmur fırtınaları tehdidi var. Ekiplere beklenen koşullar nedeni ile 28 sert bileşik hamur tahsis edildi. Yağmur geldiğinde, bileşiklerin daha yumuşak kullanımının yönetilmesi farklı bir durum olacak. M-Sport’un lastik mühendisi George Black, en kötü durum senaryosunun üç gün sürecek ıslak-kuru hava olduğunu söyledi. Black, “tamamen ıslaksa, yollar çok yumuşar ve lastikler ideal olmaz. Bu koşullarda, çok fazla sorun olmadan günün ikinci ayağı için orta lastikler kullanabiliriz. Eğer ıslak ise endişelenmiyorum. Nemli ise daha yumuşak bir bileşim kullanmaya ihtiyacınız olur ama hala üzerinizde ise yıpranır ve bu da 16 lastik ile yarışı yapmak için sorun haline gelir.” 

16 Kasım 2018 : 20.14

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top