Avustralya’da ilk günün lideri Mads Ostberg

Dünya Ralli Şampiyonasının 13’ncü ve sezonun son yarışı olan Avustralya Rallisi’nde dananın kuyruğu bu hafta sonu kopacak! Şampiyon olmak için kazanmak zorunda olan üç farklı rallicinin (Ogier, Neuville, Tanak) rekabetine ralliyi kazanmak hedefi ile ortak çıkan Latvala, Ostberg ve Breen arasında değişen etap kazanımları ve el değiştiren liderlik gün sonunda Tanak ile tamamlandı. İlk günün en önemli abandonesi ise Mikkselsen oldu.

Avustralya Rallisi’nde ilk etap, 8.77 km’lik Doğu Orara’da en iyi zamanı yapan Lappi, yarışın ilk lideriydi. 8 Salise farkla Tanak ve 1.2 saniye farkla da Latvala ardından sıralandılar. 14.2 km’lik Coldwater etabında liderlik el değiştirdi; etabı en iyi zamanla tamamlayan Latvala, rallinin yeni lideri olurken, Lappi 2’nciliğe geriledi, Ostberg ise 3’ncülüğe yükseldi. İlk ayağın üçüncü etabı 26.28 km’lik Sherwood etabında Ostberg çok hızlıydı ve 5.4 saniye farkla en iyi zamanı yaptı ve rallinin yeni lideri olarak gün ortası ilk servise ilk sırada geri döndü. Ostberg, üçüncü etap sonunda wrc.com mikrofonlarına yaptığı açıklamada “çok zevkliydi! Ne diyebilirim ki? Güzel bir etaptı ve iyi bir ritm tutturdum, araba harikaydı” dedi. Bu arada Mikkselsen’in İ20WRC’si hasarlıydı ve etapta durdu. Tanak lastik patlattı zaman kaybetti.

Servisten sonra ilk ayaktaki üç etap birer kez daha geçildi. Doğu Orara’yı bu kez Tanak en iyi zamanla tamamladı, klasmanda iki sıra yükselerek 4’ncülüğe çıktı. 1 salise ardından ikinci zamanı yapan Lappi podyumdaki 2’nciliğini korurken, Ostberg liderliğini korudu. Etaptan Norveçli ile eş ve 3’ncü zamanla çıkan Ogier 10’nculuğunu sürdürürken, etap sonunda “dürüst bir şekilde limitte gittim, daha hızlı değildi” dedi. Breen, “birkaç aptal slayt ve hata yaptım ama kötü değil, sadece iki saniye” dedi fakat bu kendisine iki sıraya mal oldu. 5’nci etapta sahneye Neuville çıktı ve en iyi zamanla finiş görüp 2 sıra yukarı 7’nciliğe tırmandı, “etap iyiydi, Ogier’den farklı lastik stratejisi, işe yarayıp yaramadığını görelim, daha fazla yapamam” dedi. Etabı 3’ncü zamanla bitiren Latvala 2’nciliğe yerleşti, Tanak en iyi 3’ncü zamanla rallide 8’nciliğe çıktı.

İkinci lupun son, rallinin ise 6’ncı etabında lider değişmedi, Ostberg 2’nci zamanla tamamladığı etap sonunda günün ikinci servis molasına 6.2 saniye farkla lider gitmeyi başardı, “sert lastiklerde, düşündüğümden daha zordu” dedi. Latvala ve Breen podyumda yerlerini korudular. İki sıra kaybedip 5’nciliğe gerileyen Tanak, “bugün yaptığım hataları sevmiyorum” diye itiraf etti.  Bir zıplamadan sonra lastik diskten sıyrılan Neuville üç sıra geriledi ve 10’ncu olarak servise geri döndü. Etabı 7’nci zamanla tamamlamasına rağmen üç sıra yükselip 7’nciliğe tırmanan Ogier “tam bir aptal gibiydim” diye serzenişte bulundu.

İlk günün son iki etabı 1.7 km’lik NSW seyirci etabının iki kez geçilmesiydi. İlkinde en iyi zamanı Ogier kaydetti ve klasmanda bir sıra yükselerek 6’ncılığa çıktı. Tanak ve Lappi de sırasıyla 2 ve üçüncü zamanları yaptılar, 8’ncı zamanla etabı tamamlayan Latvala 2’nciliğini Paddon ise 3’ncülüğünü korudu. Tanak ilk günün son etabına 4’ncü gitti. Neuville ile eşit zamanda etaptan çıkan Ostberg, son etap öncesi liderliğini korumayı başardı. NSW Seyirci etabının ikinci geçilişinde ise en iyi zamanı Tanak yaptı, Ostberg ise son etabı 6’ncı zamanla geçti ama aynı zamanda ilk gün sonunda kapalı parka ilk giren isim oldu. İlk günü Breen 2’nci, Latvala ise 3’ncü sırada tamamladılar. Avustralya Rallisi’nde yarın (cumartesi) yarışın en uzun ve etkili günü olacak ve aralarında 28.82 ile en uzun etabın iki kez geçilmesi dahil toplamda 130 km uzunluğunda 10 özel etap geçilecek. Avustralya Rallisi Pazar günü tamamlanacak

16 Kasım 2018 : 10.12

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top