Avustralya’da ateşle dans!

M-Sport ekibine yaptığı veda ettiği sezonun son yarışında Sébastien Ogier, sezonda uzun süredir lider giden Belçikalı rakibi Thierry Neuville‘in üç farkla önüne geçmeyi başarırken, son iki rallide 23 puanlık bir farkı kapadı. Estonyalı Ott Tänak ise unvana en uzak isim, ancak şu andaki en hızlı pilot ta kendisi! Son beş yarışı kazandı ya da liderlik yaptı. Toyota Yaris pilotu, 15 – 18 Kasım’daki Avustralya Rallisi’nde büyüleyici finalin 23 puan ardından 3’ncü durumda. Avustralya’da kazanılacak en fazla 30 puan var. 2003’ten bu yana en sıkı geçen şampiyonluk rekabetinin ayırt edici özelliği olan dramatik virajlar göz önüne alındığında, Pazar günü öğleden sonraki büyük ikramiye puanlarının kazanılacağı powerstage etabında sonucun belli olacağı konusunda hemen herkes hem fikir..

Yeni Güney Galler’deki toprak yollarda dördüncü kez kazanacağı yeni bir Avustralya galibiyeti, hava şartlarına dikkat çeken Ogier’in unvanını korumasına yardım edebilir. Cuma günkü açılış ayağı ılık ve kuru olursa, yola ilk çıkacak olan Ogier, gevşek toprak yolları temizleyecek, bu da Neuville ve Tänak’a anında bir avantaj sağlayacak. Öngörüler, Ogier’in engelini kaldıracak ve şartları kendi lehine çevirecek olan yağmurun muhtemel olduğunu gösteriyor. Son şampiyon ve yeni şampiyonluğun en güçlü adayı olan Ogier, “Rakiplerimizin baskısı yoğun. Yol açmanın kolay bir görev olmayacağının farkındayız, ancak her şey olabilir ve biz bu meydan okuma için hazırız. Avustralya’da yıllar boyunca çok başarılı olduk ve amacımız bu başarıya katkıda bulunmak” dedi.

Hyundai’nin Belçikalı pilotu Thierry Neuville, 2017’de Avustralya’da kazandı ve Hyundai i20’de şampiyon olmak için çok istekli. Belçikalı, “son rallilerde işler bizim için yolunda gitmedi ve şimdi kendimizi inanılmaz ve yoğun bir şampiyonluk mücadelesine dahil ettik. Tüm üreticiler ve ekipler bu sezon iniş-çıkışlar geçirdi, ama bunların hepsini arkamızda bırakıp mükemmel bir hafta sonuna odaklanmalıyız” dedi. Toyota’nın Estonyalı pilotu Ott Tänak’ın da tek seçeneği, rakiplerinin neleri başarabileceğini görmek ve kazanmak! “Sonunda ben kazanacağım. Sürücüler şampiyonasında hala matematiksel bir şansım var ve gerçekten de her şey elimde olmasa bile, zorlamaya devam edeceğim ve pes etmeyeceğim!” diye konuştu. Coffs Harbour merkezindeki ralli Cuma sabahı başlıyor. Sürücüler, 2018 tacının sahibinin belli olacağı Pazar günü öğleden sonradan önce 318.64 km’yi kapsayan 24 etapta rekabet edecekler.

14 Kasım 2018 : 09.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top