2019 Avustralya Şampiyonası takvimi açıklandı

Avustralya Ralli Şampiyonası’nın Nisan ayında başlayacak 2019 sezonu için 6 yarışlık takvimi açıklandı. Takvimde yer alan yarışlar  bu yıl aynı kaldı, ancak yerleri değişti. Victoria’nın şampiyonluk turu Eureka Rallisi, rakipleri ve organizatörlere Ballarat yollarına yeni bir bakış kazandıracak olan mart ayından ağustos ayına taşındı. Geçtiğimiz iki yıl içinde yollar kuru ve tozluydu, ancak bir Ağustos olayı tozun minimum düzeyde olmasını sağlayacak ve hızlı ve akan yollarda farklı koşullar oluşturacak. Batı Avustralya’daki Orman Rallisi, 5 ile 7 Nisan arasında şampiyonanın ilk yarışı olarak yer aldı. WA, 2016 yılından bu yana şampiyonaya ilk yarış olarak ilk kez ev sahipliği yapacak.

Canberra’nın klasik zorlu yolları, Mayıs ayının ikinci hafta sonunda ikinci kez kullanılırken, Tazmanya, kış sezonunu bir ay önce 19-21 Haziran’a taşındı. Bu yıl, Tazmanya, binlerce kişinin Cuma akşamı Launceston merkezindeki süper özel etaba katılmasıyla ARC’ye büyük bir resepsiyon verdi. Apple Isle’ın yaklaşık 10 yıl boyunca bir tur düzenlediği ilk yıl oldu. Adelaide Hills Rallisi şampiyonanın 5’nci yarışı olacak ve ardından Avustralya Rallisi için Coffs Harbour’da geleneksel sezon sonu yarışı yapılacak.

CAMS Motor Sporları Genel Müdürü Michael Smith, başka bir aksiyon dolu sezonu dört gözle beklediğini söyledi ve “ARC’deki yetenek derinliği çok ümit verici ve alanın sivri ucundaki şiddetli rekabet 2018’de inanılmaz performanslar sergiledi. Gelecek yıl daha fazlasını görmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi ve ekledi; “Şampiyona’nın yapısı için planladığımız bazı değişiklikleri daha doğrulamaktan heyecan duyuyorum, bu yıl daha sonra Avustralya Rallisi’ni açıklamayı dört gözle bekliyoruz.” Eli Evans, Avustralya’da 2018 ARC liderliğini sürdürüyor. | 5 Kasım 2018 : 21.30

2019 CAMS Avustralya Ralli Şampiyonası takvimi:
Orman Rallisi, Busselton, WA – 5-7 Nisan
Ulusal Sermaye Rallisi, Canberra, ACT – 10 – 11 Mayıs
Ralli Tasmanya, Launceston, TAS – 21 – 23 Haziran
Eureka Rallisi, Ballarat, VIC – 24 25 Ağustos
Adelaide Hills Rally, Adelaide Hills, SA – 20 – 22 Eylül
Ralli Avustralya, Coffs Limanı, NSW – 15 – 17 Kasım

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top