Yeni sezon transfer haberleri tam gaz..

Paddon (fotoğrafta sağda) bu yıl Türkiye Rallisi’nde podyum yaptı

Hyundai pilotu Paddon’un yeni sezonda M-Sport takımına geçeceği ileri sürüldü. Yeni Zelanda medyasında çıkan haberler, Hayden Paddon’un gelecek yıl M-Sport’a katılacağı konusunda söylentileri daha da güçlendirdi. M-Sport pilotu Sebastien Ogier’ın 2019’da Citroën ile kontrat imzaladığı açıklanmıştı.

Craig Breen’in de Citroën’i geçeceği ve Breen ile Paddon’un Finli sürücü Teemu Suninen ile birlikte M-Sport takımını tamamlayacakları ileri sürüldü. Breen’in M-Sport’a geçmesi ile ilgili bir açıklamanın yakında yapılması bekleniyor. Yeni Zelanda’da yerel Hyundai pilotu olarak görevini sürdürecek olan Hayden Paddon’un gelecek yıl için son Galler Rallisi sırasında M-Sport ile yeni bir anlaşmaya imzaladığı ileri sürüldü.

Paddon, konu ile ilgili detay vermedi, sadece görüşmelerin olumlu geçtiğini söylemekle yetindi. Gelecek yıl Hyundai ile kalmaya devam edip etmeyeceği sorulduğunda ise Paddon, “şu anda söylemek için çok erken. Tam ya da kısmi, hangi programda olacağımı görmem gerekiyor. Açıkçası öncelikle ve öncelikli olarak Hyundai ile bir şeyler yapmak, marka sadakati açısından benim kişisel önceliğim, çünkü sadakat benim için çok önemli. Bu konuyu yöneticilerimize bırakıyorum. Onlar konuşabilirler, ben ise sadece işime odaklanacağım. Şu an ilgilenmem gereken tek şey, Avustralya Rallisi” dedi.

Diğer taraftan, Toyota pilotu Esapekka Lappi‘nin Ogier ile birlikte Citroën’e transfer olacağı iddiası var. Citroën’in Mads Ostberg veya başka bir pilot için üçüncü bir araba konusu henüz onaylanmadı. M-Sport pilotu Elfyn Evans‘ın ise bu sezonun en büyük kaybı olacağa benziyor. Bu yılın sonunda sözleşme dışı kaldı ve tam zamanlı bir fabrika pilotu olmaktan çıkması muhtemel görünüyor. Hyundai pilotları Andreas Mikkelsen ve Thierry Neuville’nin 2019’da Güney Koreli üretici için yarışacakları belirtiliyor.

Bu arada Paddon, geçtiğimiz hafta sonu yaptığı açıklamada Yeni Zelanda Ralli Şampiyonası için önümüzdeki yıl full bir programı onaylayacağını söyledi. Paddon, WRC’de bu yıl yarı programa 5 ayaklı Yeni Zelanda Ralli Şampiyonası katılımıyla destek vermişti. Yurt içi planlarının yine WRC programına bağlı olduğunu söyleyen Paddon, “Yeni Zelanda Şampiyonası ile ilgili olarak, öncelikle hangi WRC programına dahil olacağım ve takvimin nasıl çalıştığını görmemiz gerekiyor ”dedi ve ekledi; “yerel birkaç ralli yapmak isterim. Otago WRC takvimi ile uygun düşerse, bu benim dünyadaki en sevdiğim yarış.”

Paddon’un yarışmayı arzu ettiğini açıkladığı 14-15 Nisan’daki Otago Rallisi’nin 2019 WRC takviminde Fransa (28-31 Mart)  ve Arjantin (25-28 Nisan) ile çakışması büyük bir olasılık. Breen ise, yakın zamanda  verdiği bir röportajda gelecek sezon bir takımda olacağını doğruladı, ancak Citroën ile kalmaya devam edeceğini söylemedi. Breen, “Her seçeneği araştırıyorum.  Gelecek sezon şampiyonada yarışacak bir fabrika takımı olacak gibi” dedi ve dört fabrika takımı ile de görüştüğünü ekledi.

2019’da Ogier WRC kariyerine başladığı Citroën’e dönerken, Avrupa kaynaklı haberlerde, fabrikanın M-Sport ve Ogier’e verdiği desteğin sınırlı olduğu belirtiliyor. Ogier’in Citroën ile iki yıllık bir sözleşmesi olacağını ve üçüncü yıl uzatılabileceğini bildirildi. Ogier, bu Dünya Ralli Şampiyonası kariyerinin son dönemlerini Fransız üreticisi ile geçirecek. | 16 Ekim 2018 : 09.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top