WTCR için Cyan 3 geliyor!

2017 sezonunda Volvo WTCC programını yürüten Cyan Racing, yeni kurallara uygun bir araçla 2019’da WTCR’e geri dönmeye hazırlanıyor. WTCR Dünya Turing Otomobil Kupası’nda ilk yılı geride bırakan son WTCC takımlarından Geely ve Lynk&Co ile ortak üst düzey bir proje üzerinde çalışıyor. Program,henüz piyasaya sürülmemiş 03 sedan otomobile dayanan ve şimdi yeni dünya kupasında yer alan TCR çerçevesinde yapılması bekleniyor. Autosport’un haberine göre, WTCR 2019’da yarışması planlanan yeni araç, Fuji pistindeki bir etkinlikte gün yüzüne çıktı. Yvan Muller’in YMR Hyundai takımı adına WTCR’da yarışması üzerine geçen yıl WTCC şampiyonu Thed Bjork takımın ilk pilotu olarak açıklandı.

Cyan Racing CEO’su Christian Dahl, “Bir yarış ekibi olarak hırsımız, dünya şampiyonluğumuzu yeniden kazanmak ve Lynk & Co ile birlikte otomotiv performansının yeni yollarını keşfetmek” dedi. 2016 yılında WTCC’ye geçmeden önce üçlü İskandinavya Turing Otomobil Şampiyonası unvanını kazanan Bjork, sözlerine şunları ekledi: “Yedinci sezon için dünya şampiyonluğunu bir kez daha hedeflemek bir gerçeğe dönüşüyor. Yüksek performanslı bir konsept yol otomobilinin geliştirilmesini kapsayan Lynk&Co ile bu çığır açan işbirliği ise şaşırtıcı değil.” Çin-İsveç markası Lynk&Co, 2016 yılında Geely’nin otomotiv bölümünde kuruldu. 03, geliştirdiği üçüncü yol otomobili ve gelecek yıl Çin’de ve Avrupa’daki müşterilere ulaşacak.

Cyan’ın, ‘Lynk & Co 03 Cyan’ olarak adlandırılan ve “cadde için bir TCR yarış arabasının yorumlanması” olarak tarif edilen projede 500 bhp’lik bir performans otomobili üzerinde çalışılıyor. Proje, grubun motor sporları faaliyetlerinin yönlendirilmesinde, orijinal WTCC projesinin koordine edildiği Volvo markası olan Polestar’da başarılı olan Geely Group Motorsport yönetimi altında gerçekleştirildi. Volvo’nun WTCC projesini yöneten Alexander Murdzevski Schedvin, Mart ayında GGM kurulduğunda grubun motor sporları başkanlığına atandı. | 22 Ekim 2018 : 10.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top