WRC’de 6’ncı ralli Şili oldu

Şili, Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2019 takvimine 6’ncı ayak yarışı olarak dahil olurken, WRC’nin 14 yarıştan oluşan takvimi 2018’deki 13 yarışın tümünü 2019’da da korudu. Avrupa dışındaki beş ralli ile dünyanın en prestijli motor sporları serisi olarak tanımlanan WRC’de özel yapım otomobiller giderek daha fazla küresel bir ilgi kazanıyor. 2019 Taslak takvimine dahil olan Şili, şampiyonluğun 1973’te başlamasından bu yana WRC’ye ev sahipliği yapan 32’nci ülke oldu. Şilililer WRC’ye katılmalarını canlı yayınla Fransa’dan yaptıkları yayınla kutladılar.

Şili Rallisi, takvimde toprak ralli olarak 9 – 12 Mayıs tarihleri ​​arasında yer alıyor. Güney Amerika’nın dünya standartlarında motor sporları portföyüne Arjantin ile birlikte katkı sağlayacak olan Şili’nin de yer aldığı 2019 taslak takvimi FIA’nın Dünya Motor Spor Konseyi tarafından onaylandı. WRC Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Ciesla, sekiz yıllık bir aradan sonra katılan Türkiye’nin WRC takvimine dönmesinin ardından Şili’nin de katılmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Ciesla,  “Avrupa’nın dışında daha fazla etkinlik ekleyerek şampiyonluğu daha da küreselleştirmek için bir strateji izliyoruz. Türkiye, Asya kıtasına bir heyecan kattı. Şili 2019 takvimine eşit derecede katkıda bulunduğunu kanıtlayacak” dedi. Gelecekle ilgili olarak da Ciesla, Japonya ve Kenya’nın da takvimde yerleri hazır. Bunun için aday ralliler planlandığını belirtildi.

Ciesla sözlerini şöyle sürdürdü; “Şili’deki bu yılki aday ralli çok yüksek bir seviyeye ulaştı. Latin Amerika’daki peşi sıra rallilerin rengi, tutkusu ve yoğunluğu, patlayan motor sporları baskısının taraftar ilgisini daha da artırmak için büyük bir potansiyel sağlayan bir bölgede WRC’ye daha fazla ivme kazandıracak. Şu anda dünya çapındaki ülkelerden WRC’ye katılmak için artan bir talep yaşıyoruz; bu da artan popülerliğinin açık bir göstergesi. Önümüzdeki yıllarda seriyi geliştirmeye devam etmek ve önemli yeni pazarları keşfetmek istiyoruz ”diye ekledi.

Geleneksel olarak, 2019 şampiyonası 24-27 Ocak’ta Rallye Monte-Carlo’nun kar ve buz kaplı Alp yollarında açılacak ve yine 14 – 17 Kasım’da Rallisi Avustralya’nın toprak parkurunda kapanacak. Bu yıl yine son ralli olan Avustralya’da 2018’deki şampiyonluk mücadelesi belli olacak. Takvimde Portekiz ve İtalya ile Şili’nin de eklenmesini sağlayacak birkaç küçük tarih değişikliği yapılacak.

15 Ekim 2018 : 19.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top