Ogier’ın ayak sesleri

Geçtiğimiz hafta kariyerinin son kontratının eski takımı Citroen ile yaptığını ve yeni sezonda kırmızı formayı giyeceğini açıklayan Fransız efsane rallici Sebastien Ogier, M-Sport forması altında kazandığı Galler zaferi ile şampiyona lideri Neuville’nin ardından 2’Nciliğe yükseldi. Galer rallisinin 23 etabından sadece 5’nde en hızlı zamanları yapmasına karşın, dört günlük mücadelede Fransız’ın klasmandaki yeri 2’den kırılan vitesi nedeniyle 8’nciliğe kadar geriledi, ardından rallide iki kez liderliği ele geçirdi ve sonunda sezonun açılış rallisi Monte Carlo’da kucakladığı 1’ncilik kupasını Meksika ve Korsika’dan sonra Galler’de 4’ncü kez kaldırmayı başardı. Takım arkadaşı Suninen’in 9’ncu etapta kaza yaparak kaldığı Galler’deki bu zaferi ile Ogier, giderayak M-Sport’daki kariyerini de parlatmış oldu. Ogier, yarış sonrası yaptığı açıklamada “çok zorlu bir hafta sonu oldu” dedi ve ekledi; “Toyota çok güçlüydü, Ott ve Jari-Matti çok iyiydiler. Ormanda önlerinde kalabileceğimi bile bilmiyordum ama asfalt, sevdiğim bir yüzey ve sonunda biz kazanmayı başardık”.

Estonyalı rallici Ott Tanak’ın Cuma günü üç etaptan en iyi zamanla çıkarak liderliği almasına ve rallinin 23 etabından 6’sında en iyi zamanlara imza atmasına rağmen, 16’ncı etapta durmak zorunda kalması hakkında takım direktörü Tommi Makinen “tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Radyatör ama sanırım karter korumasını kaybettikten sonra radyatörü kırıldı. Su basıncı gitti. İyi bir fırsat kaçırdı, büyük bir hayal kırıklığı” açıklamasını yaptı. Estonyalı’nın sürpriz bir şekilde yarış dışı kalmasıyla takım bayrağını ele alan Finli rallici Jari-Matti Latvala dört etaptan en hızlı zamanla çıktı, genelde podyumda gezindi, son gün liderliğe kadar çıktı ama sondan ikinci etapta 2’nciliğe gerilediği Galler’de 10.6 saniye farkla 2’nci olarak finiş gördü, powerstage’den 5 puan alarak teselli buldu.

Takım arkadaşı Lappi ise 24.5 saniye arkasından podyum yaparak Toyota’nın Galler’den yüksek puanla ayrılmasını sağladı. Belçikalı Neuville, 2 etaptan en iyi zamanla çıktı, 5’nci tamamladığı Galler’den sonra şampiyona liderliğini Ogier’in 7 puan önünde korumayı başardı. Citroen, Breen’in Neuville’nin 4 saniye önünde elde ettiği 4’ncülük ile teselli bulurken, Galler’de Mikkelsen 6’ncı, Paddon 7’nci, Ostberg ise 8’nci olarak finişe geldiler. WRC 2’de ise Kalle Rovanperä kazanan isim oldu. WRC’de son ayak olan Avustralya’dan önceki yarış 25 – 28 Ekim tarihleri ​​arasında İspanya Rallisi’nin karışık yüzeyinde koşulacak.
7 Ekim 2018 : 21.51

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top