İzmir Otokros yarışı bol aksiyonlu oldu

İzmir Kupası’nın üçüncü ayak yarışı, Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından 30 Eylül Pazar günü, İzmir Menderes Otokros Parkuru’nda yapıldı. Ege Asal Metal, H1 Kimya ve Emir-Ertrans Trans sponsorluğunda akıcı ve bol aksiyonla geçen otokros, seyircilere keyifli bir yarış izleme olanağı sağladı.

Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in de start aldığı yarışta, Kategori 3 de Malatyalı yarışmacı Eren Durmaz antrenmanlarda günün en ciddi aksiyonunu attığı taklayla yaşadı ve seyircilerin nefesini kesti. İki ayak olarak gerçekleştirilen otokros yarışının ilk ayağında yarışmacılar hafif ıslak bir zeminde mücadele etti. İkinci ayak ise sağnak yağış altında ağır bir parkurda yapıldı.

AYOSK Başkanı Mithat Diker’in oldukça keyif aldığı yarışın ilk ayağında, rakibinin bir saniye arkasından ikinci olarak 8 puan aldı. İkinci ayakta ise otomobili ikinci viteste takılı kalınca, çamurlu parkurda işi oldukça zorlaştı. Mithat Diker büyük bir gayretle 5 turu tamamlayabildi ancak iyi zaman elde edemeyince aldığı 5 puan onu Kategori 1 de podyuma taşımaya yetmedi.

Kuvvet Erim ilk ayakta sert girdiği virajda otomobili yana yatınca hareketsiz kaldı. Görevlilerin iterek tekrar dört tekerleği üstüne düşürdüğü otomobili ile yarışa devam etti. Bu nedenle kötü bir zaman yapan Kuvvet Erim 4 puanla ilk ayağı tamamladı. İkinci ayakta çamurlu parkur da adeta uçan Kuvvet Erim rakiplerine yaklaşık yarım dakika fark atarak birinci olup 10 puan aldı ve toplam 14 puanla üçüncülük kupasını kazandı.

Otokros yarışlarının istikrarlı sporcusu Mustafa Nazik ikinci ayakta Tolga Tezeken’i salise farkı ile geçerek 8 puan elde edince Kategori 1 de ikincilik kupasının sahibi oldu. İlk ayağı birinci olarak tamamlayan Tolga Tezeken yağmurla kayganlaşan parkurda spin atarak zaman kaybetmesine rağmen üçüncü oldu ve toplam 16 puanla Kategori 1 de birincilik kupasını kazandı.

Sert rekabet ve aksiyonla süren yarışta, günün en iyi beş tur zamanını elde ederek 10 puan alan Cem Doğrular, ikinci ayakta da birinci olarak 10 puan aldı ve toplam 20 puanla Kategori 2 de birinci oldu. İstanbullu yarışmacı Engin Berkan her iki ayakta da ikinci olarak toplam 16 puanla günün ikincisi oldu. Ege Asal Challenge seçmelerinde birinci olarak bu sezon parkura çıkan Enes Tandoğan toplam 12 puanla Kategori 2 de üçüncü olarak podyumda yer aldı.

Kategori 3 de her iki ayaktada birinci olarak toplam 20 puan alan Bahadır Sevinç birincilik kupasını kazandı. Antrenmanlarda hasar gören aracını onararak starta yetiştiren Eren Durmaz 16 puan ile ikinci olurken, ilk kez start alan Göksel Yılmaz üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde Yasemin Erikli birincilik Merve Akyıldız ikincilik kupalarını aldı. AYOSK tarafından organize edilen İzmir Kupası’nın final yarışı 4 Kasım’da yapılacak. | 1 Ekim 2018 : 21.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top