İstanbul’da zafer Avcı’nın

39. İbrahim Çağlar İstanbul Rallisi‘nde ikinci gün etapları da geçilerek sezonun 6’ncısı rallisi tamamlandı. Fiesta R5 ile Yağız Avcı-Onur Vatansever ikilisinin 1 saat 25 dakika 59 saniye toplam zamanlarıyla birinci olarak finişe geldikleri rallide, ikinciliği Fabia R5 ile yarışan Dağhan Ünlüdoğan-Aras Dinçer ikilisi 1 dakika 27 saniye farkla elde ettiler. Kıbrıslı Deniz Fahri-Bahadır Gücenmez ikilisi ise, 1 dakika 36 saniye farkla podyumda üçüncü olarak yer aldılar.

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen ve 46 aracın start aldığı İstanbul Rallisi’nde 28 araç finişe ulaştı. Kalp krizi nedeniyle vefat eden İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ın anısına İbrahim Çağlar 39. İstanbul Rallisi olarak anılan yarışı Genel Klasman’da Yağız Avcı-Onur Vatansever ikilisi kazandı. Dağhan Ünlüdoğan-Aras Dinçer ikilisinin 2’nci olduğu yarışta Deniz Fahri-Bahadır Gücenmez ikilisi 3’üncü oldular. Sezon Şampiyonluğunun en büyük adaylarından ​geçen yılın şampiyonu Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisi 7’nci özel etapta lastik patlatınca yaklaşık 3 dakika kaybettiler ve yarışı dördüncü sırada tamamladılar. Bu sonuçla, 2018 Türkiye Ralli Şampiyonu’nun belirlenmesi, 17-18 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek sezonun son yarışı olan Kocaeli Rallisi’ne kaldı.

Toplam 9 Özel Etap’ın koşulduğu İbrahim Çağlar 39. İstanbul Rallisi’nin 2018 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda bulutlu ama kuru havada ilk gün dört, ağır sağanak yağış geçişlerinin olduğu ikinci gün de ITO Power Stage dahil olmak üzere beş etap geçildi. İlk gün start alan 46 aracın 37’si günü tamamlayabilirken ikinci günün sonunda finişe 28 araç ulaştı. 9 farklı sınıftan 46 aracın mücadele ettiği İbrahim Çağlar 39. İstanbul Rallisi’nin Sınıf 2 birincisi Yağız Avcı-Onur Vatansever, Sınıf 3 birincisi Fatih Kara-Bilge Ayan, Sınıf 4 birincisi Ümit Can Özdemir-Batuhan Memiş, Sınıf 5 birincisi Hakan Kerci-Mustafa Nazik oldular. 30 yaş üzeri ralli araçlarının katıldığı Historic Şampiyonası’nda Sınıf H1’de Levent Gür-Oytun Albayrak birinci gelirken Sınıf H2’de Haydar Güçlü-Hakan Kanca birinci oldular. Mahalli kategori olan Ali Sipahi Kupası’nda ise birinci gelenler Sınıf K1’de Ramazan Ekiz-Batuhan Doğan, Sınıf K3’te Yavuzhan Cabbaroğlu-Enez Al ve Sınıf K4’te Emrah Ali Başo-Gürkal Menderes oldular. | 21 Ekim 2018 : 18.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top