İstanbul Rallisi’nde ilk gün tamamlandı

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6’ncı ve sondan bir önceki ayağı olan 39.İbrahim Çağlar İstanbul Rallisi’nde ilk gün tamamlandı. Toplam dört etabın geçildiği ilk gün sonunda Yağız Avcı, Fiesta R5 ile yarım dakikaya yakın farkla ilk günü lider tamamladı. Fabia R5 ile yarışan son şampiyon Burak Çukurova’nın 38.52 saniye ardından benzer bir R5 ile takım arkadaşı Dağhan Ünlüdoğan ilk günü podyumda kapattılar. Ulusal, historik ve kupa olmak üzere üç kategoride toplam 46 ekibin start aldığı rallide ilk gün sonunda 40 otomobil kapalı parka girdi. Kapalı ama yağışsız bir havada geçilen ilk ayak sonunda sınıflarında Yağız Avcı (1), Fatih Kara (3), Bulgar rallici Georgi Geradzhiev (4), Hakan Kerci (5), historikte Levent Gür (1), Yılmaz Köprücü (2) ilk günü lider kapadılar.

Intercity İstanbul Park’tan start alan ekipler, 14.6 km’lik Ballıca ve 12.24 km’lik Göçbeyli etapları birer kez geçtikten sonra yine Intercity İstanbul Park’taki servis alanına geri döndüler. Servis molasından sonra ekipler aynı etapları ikinci kez geçip yine Intercity İstanbul Park’taki kapalı parka girdiler. İlk gün finiş göremeyen en önemli isim, Mustafa Çakal oldu. Evo 9 ile yarışan Antalyalı rallici ilk etapta yoldan çıktı ve devam edemedi. İzmirli rallici Cem Yudulmaz’ın Opel Corsa’sının sağ arka tekeri Ballıca’nın ikinci geçilişinde etabın 5’nci km’sinde koptu. Etabı 3 teker tamamlayan Yudulmaz, ilk günün son etabına devam etmedi ve ikinci gün süperrally ile parkura geri dönme kararı aldı.

Rallinin tek bayan yarışçıcı olan Ankaralı Özlem Uludağ Gülcan’ın Nissan Micra’sı Ballıca’nın ikinci geçilişinde finişten hemen sonra arıza verdi ve ekip normal etapta araçlarını bırakıp servis alanına geri döndüler. İzmirli Uygar Birgili de hararet problemi yaşayan BMW 315TI’si ile son etaba girmedi ve ikinci gün için süper ralli yapma kararı aldı. İstanbul Rallisi’nde ikinci gün (Pazar) 14.13 km’lik Yeni Darlık ve 9.8 km’lik Esenceli etapları ikişer kez geçilecek, ralli 7.57 km’Lik İTO power stage ile sona erecek. 16.30’daki podyum yine Intercity İstanbul Park’ın ana tribün arkasında kurulan finiş takında yapılacak. Organizatör kulübün bugün olduğu gibi yarın da sabah saat 9’da Bostancı İDO iskelesinden ve 9.30’da Tuzla Meydanı’ndan düzenlettiği ücretsiz ring seferleri ile yarış severler etaplara ücretsiz olarak çıkabilecekler. Türkiye Ralli Şampiyonası önümüzdeki ay düzenlenecek olan Kocaeli Rallisi ile tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul | 20 Ekim 2018 : 19.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top