İspanya’nın yeni kralı Tanak!

İspanya Rallisi’nde ikinci gün, Tanak’ın liderliğinde tamamlandı. Dün seyirci özel etabı ila başlayan ralli, bugün geçilen altı etapla devam etti. Toyota’nın Estonyalı pilotu ve bu sezon şampiyon rekabetindeki üç rakipten biri olan Ott Tanak, ikinci gün sonunda 1.34.27’lik toplam zamanıyla Yaris WRC’sini kapalı parka sokmayı başararak Ogier’dan devraldığı liderliği üçüncü güne taşıdı. O’nun yarım dakika ardından Hyundai’nin İspanyol pilotu Dani Sordo ikinci günü 2’nci sırada tamamlarken, 2.9 salise farkla da Elfyn Evans ikinci gün sonunu podyumda tamamladı.

İspanya’da ikinci güne lider başlayan son şampiyon Sebastien Ogier ise Barselona seyirci etabındaki en iyi zamanının verdiği moralle ikinci günün ilk, rallinin ise ikinci etabı olan Gandesa’da Tanak’ın zamanının 4 saniye ardından etabın 6’ncı zamanını yapsa da liderliğini korudu. Rallinin üçüncü etabı olan 26 km’lik Pesells’yi bu kez Neuville en hızlı zamanla tamamladı, 2 saniye ardından 2’nci zamanı yapan takım arkadaşı Tanak ise liderliği ele aldı. 3’ncü etaptan 10’ncu zamanla çıkabilen Ogier ise, 6’ncılığa kadar gerilemesindeki kötü zamanını sert lastiklerine bağladı ve “günün ilk etabında çok fazla ıslak zemin olduğundan emin değildim ve sert hamurlu lastikler üzerindeydim. Bu konuda çok daha iyiydi, ama yine de bazı bölümlerde biraz gergindim” dedi.

İkinci gün sabah programının belirleyici etabı 38 km’lik La Fatarella oldu ve Mikkselsen’in 1 salise ardından ikinci en iyi zamanı yapmasına karşın Tanak, Evans’ın 11.7 saniye önünde liderliğini farkı açarak korudu. Etaba 2’nci başlayan Latvala etabı ancak 10’ncu zamanla tamamladı bu da kendisini klasmanda 8 sıra geriye düşürdü. Sabah etaplarının ikinci kez geçildiği öğleden sonra Sordo ve Latvala en iyi zamanları yaptılar fakat liderlik el değiştirmedi. Tanak, gün sonunda Yaris’ini 26.8 saniye farkla kapalı parka lider olarak ulaştırdı. Günün son iki etabını en iyi zamanla geçen takım arkadaşı Latvala ise, üçüncü güne 5’nci sırada başlayacak. İspanya’da 2’nci gün sonunda efsane şampiyon Seb’lerden Loeb 4’ncü, Ogier ise 7’nci durumda bulunuyorlar. İspanya’da üçüncü gün (cumartesi) toplam km’leri 60’ı bulan üç farklı etap ikişer kez geçilecek. Ralli Pazar günü öğleden sonra tamamlanacak. | 26 Ekim 2018 : 20.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top