Efsaneye takla attıran zafer!

Şaşırtıcı bir yarıştan sonra inanılmaz kariyerinin 79’uncu galibiyetini kazanan Fransız efsane şampiyon Sébastien Loeb, Citroën Total WRT için yeni bir zafer kazanırken vazgeçmeyi kabul etmeyen bir takımın değerini bir kez daha kanıtladı. Sébastien Loeb, ilk dünya şampiyonluğunu kutladığı 2004 Korsika Turu’ndaki gibi zaferini podyumda attığı ters takla ile kutladı! Eski bir cimnastikçi olan efsane şampiyon, 2018’in ikinci yarısında WRC’ye geri dönüşünü zaferi ile de perçinledi. İspanya Rallisi’ni daha önce kariyerinde 2005-2012 yılları arasında 8 kez kazanmış olan Fransız rallici, 2012’den bu yana yarışmadı ama kopilotu Daniel Elena ile  birlikte 9 kez dünya ralli şampiyonu olmasının tecrübesi ile koşullara uyum sağlama konusundaki inanılmaz yeteneğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Takımın ince ayarını yapmak için yavaş ama özenli bir şekilde ekiple birlikte çalışan Loeb, C3 WRC ile rallinin toprak etaplarını 2’nci olan ekibin sadece yarım saniye ardında ve 3’ncü olarak tamamladı. Bu sürede, etkileyici bir şekilde 2 saniye farkla rallideki 3’ncü kez en hızlı zamanı ve ardından 38 km’lik Fatarella etabında ikinci en hızlı zamanı yaptı. Cumartesi günü, Fransız efsane, asfaltta adeta kanatlandı. Üstelik asfalt ıslaktı ve bir yarışta beş yıl boyunca yaşamadığı koşullar İspanya Rallisi’nde ek zorluklar getirdi. 21 km’lik 12’nci etabı kazanarak 3’ncülüğe yükseldi. Takım arkadaşı Craig Breen, 9’nculuğa geriledi. Son etabın podyumu genel klasman için belirleyici olacaktı. Citroën Total WRT ekibi Loeb’ün dört sert slick takmak için kumar oynayabilecek tek sürücü olacağını tahmin etti. Daha sonra iki etabı kazandı, ikinci sırada yer alan sürücünün 7,1 sinde liderliğe kuruldu! 17’inci son etapta bir kavşakta kısa süre durarak korkuttu ama Fransız efsane 2013 Arjantin Rallisi’ndeki son zaferinden tam 5 yıl sonra WRC kariyerinin 79’ncü galibiyetini 2.9 saniye farkla kazanmasını bildi. Bu inanılmaz performans, Kızıl Ordu‘ya (Citroen WRT) sezonun ilk galibiyetini ve dünya şampiyonasındaki uzun tarihinin ise 99’ncusunu kazandırdı. Takımın İrlandalı pilotu Craig Breen 9’uncu, Halid Al Qassimi ise 21’nci sırada finişe ulaştılar.

Citroen takım direktörü Pierre Budar, efsane şampiyon ile kazandıkları sezonun ilk galibiyeti hakkında görüşlerini açıklarken, söze “ilk ve en önemlisi, ekibi tebrik etmek isterim!” diyerek başladı. Budar, “Bu galibiyet herkes için inanılmaz derecede iyi oldu. Takım, asla pes etmedi. Bu sezonu geçmek zorunda kaldığımız zorluklara rağmen zor kararlar almak zorunda kaldık” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Aslında, herkes bu sonuca ulaşmak için başarılı olmak ve bunu başarmak için daha da sıkı çalıştı. Özellikle bir kez daha kazanmak çok tatmin edici. İspanya’nın karma zemini sezonun en büyük zorluklarından birisi ve bu sene özellikle Cumartesi günü sert hava koşullarından daha da zorlaştı. Buna rağmen, hem toprakta hem de asfaltta rekabet ettik, özellikle asfaltta üç etapta galibiyet elde ettik. Ayrıca lastik seçiminde cesur, kararlar aldık ve mekanik açıdan tamamen sorunsuz bir hafta sonu geçirdik. Yine de bu yarış yılın en zor dönemini içeriyordu, özellikle de cuma akşamı arabayı topraktan asfalt ayara sadece 1 saat 15 dakikada çevirmek zorundaydık. Bunun için garajda da çok iyi hazırladık ve her şey plana göre mükemmel bir şekilde ilerledi.” Sébastien ve Daniel’in yüksek performansı konusunda ise Budar, şunları söyledi; “Seb ve Danos ile bu sonucu beklememiz gerektiğini biliyorduk! Bir kez daha, bu hafta sonu bunu kanıtladılar.” | 30 Ekim 2018 : 11.21

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top