19’luk Melis’in macera dolu günü..

Riva’da yapılan sezonun üçüncü X-Trial yarışında ikinci günün gizli kahramanı 19 yaşındaki Melis Aksöz oldu. Extreme kategorisinde Burak karabulut ile birlikte Mert Becce’nin 2017 Transanatolia Otomobiller 1’ncisi olduğu Suzuki’si ile parkura ilk kez adım atan Riva’nın tek bayan sporcusu 19 yaşındaki Melis Aksöz, aynı gün içinde önce takla attı, bir diğer kapıdan uçarak geçtiği yarışta adrenalini maksimum yaşadı ve yaşattı. Günün üçüncü kapısından geçtikten hemen sonra yan yatan Suzuki’sinin içinde uzunca süre kopilotunun kendisini vinçleyerek kurtarmasını beklerken ajans kamerasına da endişeli gözlerle takılan Melis Aksöz, kopilotu Burak’ın sabit noktalara vinçlemesi ile kurtulamadı ama kendisinden sonra start almayı bekleyen rakibi Nurallah Ateş adeta hızır gibi yardımına yetişti.

Melis’in Suzuki’sinin vinçle ve kendi imkanları ile düzelemediğini herkes gibi start noktasında izlemekte olan Nurallah Ateş, daha fazla dayanamadı ve görevlilere bilgi vererek parkura erken çıkıp Melis’in yardımına koştu. 3’ncü kapıda beklemekte olan Melis’in Suzuki’sini kendisinin benzer aracına vinçleyen Nurullah, seyircilerin alkışları altında O’nu düzeltti ve yarışa devam etmesini sağladı. Bu sırada kendi zamanından vakit kaybeden Nurullah da bir anda seyircilerin kahramanı oldu ve alkışlarla desteklendi. Ama O da seyircileri yanıtsız bırakmadı ve inanılmaz performans sergileyerek kapıları çabucak geçti. Nurullah’ın hızına kopilotu Yusuf Uyar dahi yetişemedi ve ancak peşinden yürüyerek yanına gelmek zorunda kaldı. Ters meyili ile birçok yarışçının yakla attığı 13’ncü kapıdan dahi tek başına hızla geçerek bir kez daha seyircilerden yoğun alkış alan Nurullah, bir sonraki kapı için parkur içerisinde geri geri manevra yaparken bir anda arkasındaki çukura düştü.

Suzuki’si çukurda yan kaldığı anda seyircilerden yüksek uğultu halinde ah-vah sesleri yükseldi. Parkur içerisindeki görevliler dahi Nurullah’a ‘olmayacak hareketi için’ veryansın ederken, kopilotunu vinçlemesi ile düzelemeyen Nurullah’ın yardımına bu kez de 19’luk Melis yetişti! Çok değil, 5-10 dakika önce kendisini vinçleyerek düzelmesine yardımcı olan Nurallah’a bu kez de aynı şekilde Melis yardım etti ve aracını düzelterek O’nun da yarışı bitirmesini sağladı. Nurlallah ve Melis, bu anlarda seyircilerden yüksek ilgi ve alkış gördüler, destek topladılar. Finiş yaptıktan sonra servis alanında kahramanlar gibi karşılanan genç kız, adrenalin, heyecan ve macera dolu bu günü başarıyla tamamlamış olmanın keyfi ile kendisine yöneltilen tüm tebrikleri kabul etti, babasının boynuna sarıldığında ise ağlamamak için kendini zor tuttuğu gözlendi. Ajans kamerasına kopilotu Burak ve hem kurtarıcısı hem de kurtarıcısı olduğu Nurullah ve birlikte poz veren 19’luk Melis, ulusal bir ajansın sorularını yanıtlarken de kelimeleri sarf etmekte zorlandı ve mutlu olduğu söylemekle yetindi. Melis, Riva’da Extreme kategorisinde 5’nci olarak beş erkek rakibini de geride bıraktı.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul | 21 Ekim 2018 : 21.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top