VW, çifte Polo R5 ile WRC2’ye dönüyor!

Alman üreticisi VW, bu yılın nisan ayında yaptığı açıklamada, yeni bir WRC 2 yarışmacısı ile sezonun son çeyreğinde rekabet edeceğini deklare etmişti, ancak şimdi bunun yerine iki araba ile girileceği haberinin beklenmedik bir gelişme olduğu belirtiliyor. Karma yüzeyli ralli, yepyeni makinenin ilk etkinliği olacak ve Volkswagen’e, Polo R5’in WRC’nin destek kategorisinde ne kadar rekabetçi olduğuna dair ilk fikirleri verecek. Bu, aynı zamanda Volkswagen’in WRC’deki ilk yeni görünüşü olacak. Volkswagen, 2016’nın sonlarında Polo R WRC’li dört pilot ile markalar şampiyonluğu hedeflerken, şampiyonadan çekilmişti.

Takımın motor sporları direktörü Sven Smeets, iki araba ile İspanya Rallisi’nde yarışacaklarını doğruladı. Smeets, “amaç, yeni Polo R5’in rekabet gücünü en üst düzeyde ve farklı yüzeylerde göstermek” dedi. Araba gelecek ay ilk sınavından önce 10 bin km test programını tamamlamış olacak. Ancak, hangi pilotların İspanya’da direksiyonda olacağı haberi belirtilmedi. WRC 2 şampiyonu Pontus Tidemand ve eski M-Sport WRC sürücüsü Eric Camilli’nin yakın zamanda Polo R5’i test etmiş olmalarının bu fırsatlarla güçlü bir şekilde bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Fabrika, Avusturya, Belçika, Finlandiya, İtalya, Paraguay, Portekiz ve İsveç’teki müşterilere 15 araba satmıştı. Arabanın 1 Ekim’de yapılan homologasyon sonrası geçtiğimiz hafta, Hannover merkezinde müşterilerin Polo R5 ile tanıştırıldıkları ve performanslarını test sürücüsü Dieter Depping ile birlikte değerlendirdikleri belirtiliyor. | 4 Eylül 2018 : 23.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top