Türkiye’nin ilk otomobil kültürü festivaline 40 bine yakın ziyaretçi

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ve iki gün boyunca motor ve lastik sesinin eksik olmadığı V Weekend Motoring Festivali büyük ilgi gördü. Sonbaharın etkisini göstermeye başladığı şu günlerde hava şartlarına rağmen ilk gün 15 binden fazla ziyaretçinin ağırlandığı Intercity İstanbul Park’a ikinci gün de 20 binin üzerinde kişi giriş yaptı.

V Weekend Motoring Festival ile otomobil kültürünü Türkiye’de 7’den 77’ye yaygınlaştırmak istediklerini belirten Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Bu hafta sonu Türkiye için bir ilki gerçekleştirmenin gurunu yaşıyoruz. 40 bine yakın vatandaşımızı ağırladığımız festivalimizin ziyaretçi sayısı açısından benzeri olduğunu düşünmüyorum. Otomobil ve motosiklet markalarının da yeni araçlarını sergilemesi, gelecekteki fuarcılık anlayışının da değişeceğinin göstergesi. Başından beri böyle bir festivalin markalar için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledik ve katılanlar da çok fayda sağladıkları bir etkinlik olduğunu ifade ettiler. Hatta böyle organizasyonların sayısını artırmamız yönünde bizi motive ediyorlar” dedi.

İki gün boyunca teorik motosiklet eğitimi, e-racing, doğada hayatta kalma ve arazide sürüş tekniklerine kadar pek çok içeriğin aktarıldığı seminerlere binin üzerinde katılım gözlenirken gösteri alanında da 200’de yakın şanslı ziyaretçi, hızlı araçların içerisinde co-pilotluk yaptı. Yollarda nadir görülebilen egzotik otomobillerden klasiklere, off-road araçlarından motosikletlere kadar pek çok motorlu aracın sergilendiği V Weekend Motoring Festivali’ne gösteriler de damga vurdu.

Apexmasters Türk Drift Serisi pilotu Doğukan Manço,  Nissan 200 SX S14 aracı ile Ford Truck kullanan Cankat Hurmoğlu’na meydan okurken 110 metre engelli koşu Türkiye rekortmeni Baturhan Buğra Eruygun da 270 HP’lik Caterham araca karşı koşarak yarıştı. Gün boyu pistte Intercity Cup yarışları, taksi sürüşleri ve Pist Günleri etkinlikleri sürerken gösteri alanında da farklı drift şovları, özel araç gösterileri ve motosiklet etkinlikleri ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıldı. Ayrıca çocuklara özel alanda çocuklar doyasıya eğlenip enerji atarken aileler de birbirinden farklı lezzetlerin tadını çıkardılar.
Fotoğraflar; Intercity, 30 Eylül 2018 : 20.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top