Türkiye Rallisi ulusal 1’ncisi Çukurova-Bostancı

Çukurova-Bostancı, Türkiye Rallisi’ni ulusalda 1’nci olarak tamamladılar foto ewrc

Dünya Ralli Şampiyonası’nın Marmaris’te yapılmakta olan ayağı Türkiye Rallisi’nde en iyi Türk ekibi olarak öne çıkan Burak Çukurova-Vedat Bostancı, rallinin üçüncü günü (cumartesi) olan bugün öğleden önce tamamlanan ilk ayak sonunda geçilen 19’ncu etapla birlikte sona eren Türkiye Ralli Şampiyonası’nda da hem 1’nci oldular hem de bu ralli sonrası kazandığı puanlarla liderliği ele alarak şampiyonada büyük bir avantaj yakaladılar.

Skoda Fabia ile yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisi, rallinin 5’nci etabında ele aldıkları liderliği ulusal rekabetin tamamlandığı 10’ncu etap sonuna kadar taşımasını bildiler. Ulusal şampiyona rekabetinin yaşandığı ilk 10 etaptan 5’nde Türk ekipleri arasında en iyi zamanları yapan Burak Çukurova-Vedat Bostancı, 3.06.11’lik toplam zamanlarıyla da gün ortası servisine hem ulusal 1’ncisi ve hem de WRC klasmanında (16.) en iyi Türk ekibi olarak geri döndüler.

Ulusal şampiyonada lider 69 puanla lider olarak Türkiye Rallisi’ne katılan Yağız Avcı’nın 8 puan ardında 2’nci olarak başladıkları Türkiye Rallisi’nden 23 puan çıkaran Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisi, Marmaris’ten puansız ayrılan Avcı’nın 15 puan önünde ulusal liderliğine yükseldiler. Türkiye Rallisi’nde 2’nci etapta ulusal rekabette liderliği ele alan Yağız Avcı ise, 6’ncı etapta takla atarak yarışa veda edince, ulusal rekabette de ciddi bir avantaj yitirdi.

Takım arkadaşı Murat Bostancı ise ilk etapta ulusal liderliği ele aldığı Türkiye Rallisi’nde ikinci etapta kaza yaptı ve ulusal podyuma veda ettiği rallide süper ralli ile parkura geri döndü ancak Marmaris’teki ulusal rekabette ciddi kayıp yaşadı. Türkiye Rallisi’nin ulusal klasmanını 2’nci bitirme başarısı gösteren Kıbrıslı rallici Bora Manyera-Cem Çerkez ikilisi ise, kural gereği ulusal şampiyonaya puan taşıyamadıkları için Türkiye Rallisi’ndeki ulusal 2’ncilik puanları değerlendirme dışı tutulurken, Burak Çukurova’nın takım arkadaşı Erkan Güral da Türkiye Rallisi’ndeki ulusal klasmanı 3’ncü sırada bitiren isim oldu. Türkiye Rallisi, yarın (Pazar) koşulacak son üç etapla tamamlanacak. | 15 Eylül 2018 : 23.05

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top