Solberg iyileşme yolunda

Geçen yıl Dünya RX şampiyonasının Letonya ayağının yarı finalinde Jānis Baumanis ile çarpışan Petter Solber iki kaburga ve köprücük kemiği kırıldığı için Riga’da hastaneye kaldırıldı ve tedavi edildi. Petter, olağanüstü bir iyileşme dönemi geçirdi ve kazadan sadece 13 gün sonra WRX’in Almanya ayağında yarışmaya başladı. Kariyerinin en büyük fiziksel zorluklarından birini yaşayan Norveçli, Buxtehude’deki yarı finali kazanıp finale çıktı ancak finalde podyumu kaçırarak dördüncü oldu. Petter yaşadıklarını medya ile paylaştı; “Herkesin her zaman çok fazla enerjiye sahip biri olduğumu bildiğini düşünüyorum. Ama kendimi iyi biliyorum ki çok fazla rahat durumam, her zaman meşgul olmak ve bir şeyler yapmak zorundayım”.

PSRX Volkswagen İsveç takımının hem sahibi hem pilotu ve hem de üç kez FIA dünya şampiyonu olan Petter Solberg, “Bir süre önce, kendimi gerçekten yorgun hissetmeye başladım” dedi ve ekledi; “Öncesinde daha da kötüydü, ama çok fazla fark etmedim. Geçen sene bu kez Riga’da kaza geçirdim. Kırık kemikler zordu ve Almanya’da yarış çok daha zordu. Aslında bu kazaya minnettarım. x-ışınları, akciğerlerimden biriyle ilgili bir problem olduğunu gösterdi. Düzeltmek için çok uzun bir yolum vardı ve vücudum temelde çok fazla demir üretiyordu. Neyse ki, doktorlar bunu fark etti ve çok sayıda testten sonra, bunları düzeltmek için bir ilaç tedavisi yaptılar. Dozajı doğru almak uzun zaman aldı ve bu süre zarfında zordu. Gözlerimle bazı değişiklikler fark ettim, yüzüm titremeye başladı. Gerçekten çok korkutucu bir zamandı. Neler olduğunu ya da neden olduğunu bilmiyordum. Yarış sırasında adrenalin başlayacak ve bu, her zaman rekabet etmek için beni ayakta tuttu. Fakat yarışlardan sonra gerçekten çok yoruldum. Bir günlüğüne katıldığım resmi Fransa yarışından sonra, hastaneye gitmek için doğruca eve uçtum. Bir süreliğine çok hasta oldum. Takımda yerimi almak için gelen başka birini düşünmeye bile başlamak zorunda kaldık. Böyle devam ederse, yapamayacağımı biliyordum. Bu benim için iyi bir zaman değildi.”

Petter Solberg’in geçen sene Almanya’da fedakârca bir çaba göstermeden önce ciddi bir darbeye ihtiyacı vardı; “İsveç’teki yarıştan sonra işler değişti ve kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Ve o zamandan bu yana işler iyiye gidiyor. Geri döneceğimi hissedebiliyorum, enerji tekrar geliyor ve her şey tekrar normal oluyor. Şu an bunun üstündeyiz. Ben her zaman yaptığım her şeyde dürüst oldum ve bu yüzden bunun hakkında konuşmak istedim. Dışarıdan bakıldığında işler doğru görünmüyor. Ben kendim olamadım; medyada, televizyonda ve taraftarlar için çok fazla şey yapmadım ve bu beni üzüyor. İnsanlarla tanışmayı ve onlarla konuşmayı her zaman sevdim ve bunu yapamamak gerçekten zordu. Ama şimdi geri geliyorum. Bu tedaviye bir ay daha var ve sonra biraz daha fazla kontrolümüz olacak, ama doktorlar şu an aldığımız mesafeden mutlular ve ben de öyleyim. Aileme, Pernilla’ya ve Oliver’a, Johan’a ve takımdaki herkese ve elbette Volkswagen Motorsport’taki herkese çok teşekkür ediyorum, herkes bana çok yardımcı oldu, çok fazla destek verildi.” | 10 Eylül 2018 : 20.30 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top