Mikkelsen ‘ev’de kazanmak istiyor!

Marmaris’te 13-16 Eylül’de düzenlenecek olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın 10’uncu yarışı olan Türkiye Rallisi öncesinde Hyundai’nin dünyaca ünlü pilotu Andreas Mikkelsen ve kopilotu Andreas Thomas Jeger, İzmit’teki Hyundai fabrikasını ziyaret ettiler. Aracın üretim sürecini baştan sona inceleyen Mikkelsen, daha sonra kendisi için özel olarak üretilen ralli otomobilini kullandı. Gezi sonrasında tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada fabrikayı çok beğendiğini söyleyen Mikkelsen, “öncelikle misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim. Çünkü Türkiye’ye geldiğimde ilk bunu fark ettim. Çok konuk seversiniz, çok misafir perversiniz. Herkesin ilgisi çok büyük. Fabrikanın da çok ilginç yerleri vardı. Benim için en dikkat çekici yer ise pres atölyesiydi. Preste o makinaların düz saçı nasıl şekillendirdiğini görmek heyecan vericiydi. Burası benim kullandığım aracın evi, biz otomobilleri buradan alıyoruz ve onları daha sonra ralli otomobili haline dönüştürüyoruz. O yüzden burada, aracımın kendi evinde yarışacak olmaktan dolayı oldukça fazla heyecan duyuyoruz. Hafta sonu Marmaris’te Türkiye Rallisi var. Otomobilimize güveniyoruz. Oldukça güçlü, kuvvetli, dayanıklı bir araç” dedi.

Marmaris’te düzenlenecek ralliye de değinen ünlü pilot Mikkelsen, “etapları tanımıyoruz ama gördüğümüz kadarıyla oldukça kırıcı etaplar var. Biz otomobilimize güveniyoruz. O yüzden kendi evimizde, şampiyonada ve sürücüler klasmanındaki liderliğimizi geliştirip, puan farkını da açmak istiyoruz. İlk kez yarışacağımız bir parkur olduğu için hakkında çok fazla bir bilgiye sahip değiliz. Ama gördüğümüz kadarıyla hava çok sıcak ve kırıcı. Çok risk alarak maksimum hızla gitmek çok mantıklı olmayacak gibi. Aracı da korumamız lazım. O yüzden aradaki dengeyi yarın ve bugünkü antrenmanlarda kurup, daha sonra bu tecrübeyi yarış içerisinde kullanacağız” dedi. Fabrika turu atan Mikkelsen dans eden robotlara hayli ilgi gösterdi. Norveçli pilot, Hyundai’ye evinde şampiyonluk kazandırmak istediklerini ifade etti. Türkiye’de de şampiyonluğu hedefleyen Hyundai WRC Takımı, Hayden Paddon, Andreas Mikkelsen ve Thierry Neuville pilotluğunda yarışa katılacak.

Mikkelsen’i fabrika önünde Hyundai Türkiye Başkanı Ickkyun Oh,  Kocaeli Fabrika Direktörü Ku Yong Jung, Fabrika Genel Müdürü Önder Göker karşıladı. Mikkelsen ve Jeger kendileri için verilen kokteylde sohbet ettiler ve ardından basın toplantısına geçildi. Andreas Mikelsen yapılan basın toplantısında sorulara samimi yanıtlar verdi. Zorlu bir yarışın kendilerini beklediğini ifade eden Andreas şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’ye ikinci gelişim. İlk kez bir Hyundai fabrikasını ziyaret ettim. Gösterilen ilgi ve samimiyet için ayrıca teşekkür ediyorum. Hafta sonu zorlu bir yarış olacak. Aracıma güveniyorum. Hyundai’nin evinde, Türkiye’de İ20 ile yarışı kazanmak istiyorum. Etapları öncesinden görmek yasak ancak notlarımızı çıkardık. Marmaris’te antrenman yapacağız ve etapları öğreneceğiz. Etaplar kırıcı ve hava da sıcak. Sıcaklığa karşı önlemler de alacağız. Kısacası yeni bir 17 etap bizi bekliyor, önümüzdeki iki gün bizim için çok önemli.”

16 yaşına kadar kayak sporu ile ilgilendiğini söyleyen Mikkelsen, “kaza geçirdim ve dizlerimden sakatlandım” dedi ve ekledi; “Norveç’te donmuş gölün üzerinde araç kullandım ve babam ile giriştiğim bu macera çok hoşuma gitti. Sonrasında ralliye başlama kararı verdim. Kopilotum Jeger, Oslo’da ev arkadaşımdı, tecrübesi yoktu. Anlaşabildiğiniz insanlarla beraber olmak çok önemli. Kendisine teklifte bulundum, ilk başta şaşırdı, sonra kabul etti. Kopilotumla yumruk yumruğa ‘çak’ yapıyoruz. Bu da bize iyi geliyor. Jeger şimdi de evlenecek. Ben de sağdıcı olacağım. Kendisine bol şans diliyorum. Türkiye sıcak ve tatil için gelmek için müthiş bir yer. Türk insanını da çok samimi buldum. Tamamen işe odaklandım.” | Kaynak; Kocaeli medyası, 11 Eylül 2018 : 19.26 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top