“Tecrübe kazanırken ağır bir bedel ödedik”

Türkmenistan’da yapılan Desert Baja maratonuna katılan Türk ekiplerinden biri de İstanbul’dan Hüseyin Kurt-Özaydın Dölek idi. Karekasa Cherokee’leri ile ilk kez katıldıkları uzun ve çöl maratonunda farklı bilinmezliklere karşı mücadele etmeye hazırlandıkları sırada beklemedikleri bir şekilde yarıştan erken abandone olan Hüseyin Kurt-Özaydın Dölek, İstanbul’a döndüklerinde sadece Ralli Ajansı ve Ralli Dünyası Dergisi’nin sorularını yanıtladılar.

Yarışın henüz ilk etabın sonuna yakın, 231’nci km’de, arabada bir sıkıntı yaşadıklarını ve motordan başlayan yangının 3-5 saniye içerisinde bütün arabayı sardığını anlatan Hüseyin Kurt, Türkmenistan Baja yarışı ile bilgi eksikliklerini giderdiklerini söyledi ama bunun için ağır bir bedel ödediklerini de ifade etti. Hüseyin Kurt, jantlarına kadar eriyen araçtan sadece pasaport ve cüzdanlarını kurtarabildiklerini söyledi.

Maratonda ilk gün etaplarını kırıcı yapmalarını doğru bulmadığını söyleyen Hüseyin Kurt, yarışa katılan 100’e yakın araçtan üçte birinin ilk gün etapta kaldığına işaret etti ve etapta kalan insanların çölün ortamından ancak 24 saat sonra çıkarabildiklerini sözlerine ekledi. Türkmenistan’da en çok ta bu kadar büyük bir organizasyona katılmışken devamındaki dört günlük etabı yaşayamadıklarına çok üzüldüklerini ifade eden Hüseyin Kurt’un yarış sonrası değerlendirmeleri Ralli Dünyası Dergisi’nin yeni sayısında geniş şekilde yayınlanacak. | 16 Eylül 2018 : 18.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top