Efsane şampiyonların 3’ü birarada!

43 yaşındaki Norveçli rallici Petter Solberg, son şampiyon Fransız Sebastien Ogier ve kariyerinde 9 kez şampiyonluk unvanı bulunan efsane rallici Fransız Sébastien Loeb ile birlikte 25-28 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan İspanya Rallisi’nde yeni R5 Polo ile ilk ve tek kez parkura çıkmaya hazırlanıyor. Solberg’in katılımı ile son üç dünya şampiyonunun İspanya’da aynı yarışta rekabet edeceği anlamına geliyor. Loeb, Solberg ve 4 kez şampiyon olan Juha Kankkunen’in dahil olduğu 2010’daki Finlandiya Rallisi’nde benzer durum yaşanmıştı.

Solberg, 2012’deki son full sezonundan 6 yıl sonra, WRC kariyerine rallide Veronica Engan’ın kopilotluğunda geri dönüş yapacak.  VW’in iki ekipten oluşan WRC 2 kaydından Solberg’in takım arkadaşı diğer pilot Eric Camilli olacak. İspanya Rallisi WRC’de sezonun sondan bir önceki ayağı ve yeni Polo R5 sadece fabrika mekanikleri ile birlikte parkura çıkacak.

Wrc.com’a konuşan Solberg, “bir WRC’yi VW ile yeniden kazanma fırsatı benzersiz ve yapılan teklifi kabul etmekten yana çok memnun kaldım” dedi. Norveçli halen FIA Dünya Rallikros Şampiyonasında yine bir Polo kullanıyor. Solberg, “Yeni arabayı Ocak ayında İsveç’te sürdüğümde durmak  istemedim.  Polo GTI R5 hakkında her şey en baştan çalışıldı. Gerçekten İspanya Rallisi’ni dört gözle bekliyorum. Her zaman toprak asfalt kombinasyonunu severim.  Açıkçası, 2012’de ralli kariyerini veda ettiğim yere geri dönmek özel bir duygu ve WRC ailesi ile harika bir buluşma olacak, ama profesyonel bir arka plan ile!  Açıkçası R5 Polo ile iyi bir sonuç ve iyi bir başlangıç ​​yapmak istiyorum”  dedi.

Norveçli, Ford, Subaru ve Citroën için yarıştığı 188 rallilik bir WRC kariyerinde 13 galibiyet aldı. Üç kez şampiyon oldu ve 2003’de bir Subaru Impreza’da bir yere kadar Loeb’ü zorladı. Volkswagen motor sporları direktörü Sven Smeets, Solberg’i ‘gerçek bir ralli kahramanı’ olarak nitelendirdi. “Her şey için, her zaman yüzde 110, Petter’in bir ticari markası. Polo GTI R5’i test etti ve her zaman yeni müşteri spor otomobilimizin ilk çıkışlarında bizim tercih ettiğimiz adaylardan biri oldu”  diye konuştu. | 20 Eylül 2018 : 18.10 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top