Nassar Al Attiyah rallikrosa hazırlanıyor

İki kez Dakar maratonu kazananı ve eski Dünya Ralli Şampiyonası sürücüsü Nassar Al-Attiyah, gelecek sezon için Dünya Rallikros Şampiyonası’nda yarışmak için anlaşma yapmak üzere. Al-Attiyah, ES Motorsport’un yeni Skoda Fabia Supercar’ını Letonya’daki Bikernieki pistinde test etti. Hyundai’nin eski WRC pilotu Kevin Abbring, takımın test pilotu olarak çalışıyor. ES Motorsport, aracın performansını geçen hafta sonu gerçekleşen WRX serisinin Letonya ayağı ile karşılaştırmak için Riga’yı seçti. Takım müdürü Ramunas Fetingis “her şey beklenenden daha iyi gitti” dedi ve ekledi; “ilk denemeden sonra Avrupa şampiyonası finallerine gidebileceğimizi söyleyebilirim, bu yüzden bizim için oldukça iyi, gerçekten mutluyuz.”

Abbring’in yakın gelecekte test sürücüsü olarak kalması beklenirken, ES Motorsport, 2019 Dünya RX sezonuna katılma planlarını sonuçlandırmak için Al-Attiyah ile görüşüyor. Fetingis, “Pilotlarla gerçekten mutluyuz. Nassar diğer yarışlarda gerçekten çok iyi ve şimdi ralli arabasıyla eğleniyor. Kevin bizim için test ediyor, gerçekten değerli bilgilerimiz var. Henüz sözleşmeyi imzalamadık, ancak gelecek yıl World RX’de yeni bir yüz göreceğimize eminiz. Nassar’ı resmen açıklayamıyorum ama o araba ile gerçekten mutlu, takım olarak O’nun performansıyla mutluyuz, bu yüzden gelecek sezon için bir anlaşma yapmak için her şeyi yapıyoruz” diye konuştu.

Takım, mevcut WRX yönetmeliklerine ikinci bir Fabia Supercar yapılıp yapılmayacağını veya 2021 yılına kadar ertelenen elektrikli otomobiller için önerilen motor geliştirmeye odaklanıp odaklanmayacağını değerlendiriyor. Fetingis, “halen hangi arabayı yapacağımız konusunu tartışıyoruz ama dünya ralli krosunda en az beş yıl boyunca planlarımız var, bu yüzden dünya şampiyonasında olmak istiyorsak 2021’de elektrikli araba ile gitmek zorunda kalacağız demek” dedi. Takım testin devamı için Letonya’da kalacak ve önümüzdeki haftalarda Almanya ve Fransa’da çalışmalar sürdürülecek. Fetingis, “Nassar’la konuşuyoruz çünkü takvimi gerçekten çok sıkı. Belki Almanya’daki Dünya RX yarışından sonra test edeceğiz. Eğer yarıştan hemen sonra bunu yapamazsak, o zaman Fransa’ya gideceğiz. Şimdi sadece daha fazla hızlanmak için her şeyi yapıyoruz” diye konuştu. | Kaynak; Autosport, 25 Eylül 2018 : 07.37

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top