WRX’de elektrikli otomobil 2021’ye ertelendi

Dünya Rallikros Şampiyonasında elektrikli araçları kullanılması 2021 yılına ertelendi. Seri, 2020 sezonunda bu değişikliği yapmak için ayarlanmıştı, ancak bu bir yıl kadar ertelendi. WRX açıklamasına göre, gerekçe “tüm üreticilerin planlarını geliştirmek için rekabet etme ihtimalini araştıran en uygun süreye izin vermek” diye belirtildi. Üreticilerin 2020 yılında elektrik WRX’e kayıt olmaları için son tarih 15 Ağustos’tu, ancak 29 Mart 2019’a kadar 2021 sezonu için kayıt yapılabilecek.

Elektrikli WRX konsepti, üreticiler, FIA ve şampiyona organizatörü tarafından önerildi. Volkswagen, Audi ve Ford’un yanı sıra elektrikli araçlar ile bağlantılı olmasına rağmen Peugeot seriye katılma konusunda ilgili en şirket olmasına rağmen, katılımla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadı. IMG patronu Paul Bellamy, “Haziran 2017’de yapılan ilk resmi toplantıdan bu yana nispeten kısa bir sürede çok büyük bir adım atıldı” dedi ve ekledi; “Tamamen yeni bir ralli araba türü tasarlandı ve tanımlandı ve bu yüzden biraz daha beklemeye değer.”

Mevcut iki litrelik turboşarjlı Supercars, 2020’nin sonuna kadar WRX’te enüst sınıf olarak çalışmaya devam edecek. Seri, bu yılın başlarında ortaya konulduğu gibi, elektrikli otomobil kullanmaya geçtiğinde, dört tekerlekten çekişli, iki motorlu makineler, ORECA tarafından geliştirilen ve tedarik edilen tek yapılı karbon monokok şasiye dayalı olacak. Williams Advanced Engineering aküleri tedarik ederken, rakip üreticiler kendi güç trenlerini ve vücut kitlerini geliştirecekler. | 16 Ağustos 2018 : 20.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top