Trans Anatolia’da Malik hızla yükseliyor

Mitsubishi Electrik Klima sporcusu Malik Akkafa KTM ile yarışıyor

Trans Anatolia Rally Raid’de 3’ncü gün sonunda Cenk Gürpınar-Osman Metin ikilisi, liderliklerini iki saat farka taşıdılar. 4 Ağustos Cumartesi günü İzmir’in Gündoğdu meydanından verilen startla başlayan maratonda, parkurda geçen ilk üç gün boyunca toplamda yedi özel etap geçildi. Otomobil, motor, SSV ve atv olmak üzere dört kategoride 29 ekibin mücadele ettiği yarışın rally kategorisinde ikinci gün ele aldığı liderliğini 14.04.53’lük toplam zamanıyla 3’ncü gün sonunda ve en yakın rakibinin önünde iki saat 8 dakika farka taşımaya başaran Cenk Gürpınar-Osman Metin ikilisi, bu sezon Rally Halikarnassos’ta rally kategorisinde 2’nci oldukları Suzuki Grand Vitara’ları ile bu kez kariyerlerinin ilk zaferine çok yaklaştılar.

Cenk Gürpınar’ın ardından Tolga Eryılmaz-Ebru Demirbay Erişti ekibi de ‘Çirkin’ adını verdikleri karekasa Cherokee’leri ile ve 16.12.13’lük toplam zamanlarıyla 3’ncü günü 2’nci sırada tamamladılar. Toyota FJ Cruiser ile yarışan Serhat Şükrü Saygılı-Orhan Doğan ekibi ise 16.56.04’lük toplam zamanlarıyla rally kategorisinde podyumu tamamladılar. Suzuki Vitara’ları ile Deniz-Sibel Dağlı ikilisi podyumun 1 saat ardında 4’ncülüklerini korurlarken, kare kasa Cherokee’si ile Hüseyin Kurt – Özaydın Dölek ekibi de mekanik problemlerinden ve zaman kayıplarından sonra 45 dakikalık cezaları ile birlikte bugünü 18.39.22’lik toplam zamanlarıyla tamamlayarak Dağlı ailesi ile farklarını bir saatin altına düşürdüler. Pajero’ları ile Ahmet Tınkır-Ali Günpay ikilisi Kurt’un 1 saat ardından 6’ncı giderlerken, 4 saat arkalarında Toyota FFJ Cruier ile Ahmet Bağçe-Nurullah Ateş ikilisi 7’nci durumda yer alıyorlar.

İki İtalyan ekibin mücadele ettikleri SSV kategorisinde Gianernesto Astori – Francesco Tarrıcone ekibi Quaddy Yamaha YXZ 1000 R’leri ile vatandaşları Vito Rampino – Federigo Guglielmi’nin Polaris RZR XP 1000’leri karşısında farkı 11 saate taşımayı başardılar. Quadd kategorisinde de iki İtalyan ekibin rekabeti izleniyor. Canam Renegade’si ile Missimiliano Poletti, 2017’de kamyonla yarışa katılan ve bu yıl tek koltuklu Polaris RZR XP 1000’i ile Trans Anatolia rekabetine renk katan vatandaşı Marino Mutti’nin 1,5 saat önünde liderliğini korudu.

En kalabalık kategoriyi oluşturan motorda 16 sporcu 3’ncü günün sonunda klasmanda sıralandılar. İki İspanyol motorcunun yakın rekabetinin izlendiği motorda Marc Sola Terradellas liderliği ele aldı. Pedrero 450 ile Pedrero Garcia, 2’nciliğe gerilerken, İtalyan Gerini Maurizio podyumda yerini korudu. Serkan Özdemir en iyi Türk motorcu olarak giderken, Fırat Şahin ve Selçuk Bektaş, 5 ve 6’ncı durumdalar. Mitsubishi Electrik Klima sporcusu Malik Akkafa 3’ncü gün sonunda klasmanda 7’nciliğe yerleşti. Yedi günlük maratonda yarın (Çarşamba) ünlü Bolkar dağları geçilecek. Maraton, 11 Ağustos günü İzmir’in Efes antik şehrinde tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Nevşehir. 7 Ağustos 2018 : 22.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top