Toyoda Japonya’nın WRC’ye geri dönmesini destekliyor

Toyota Motor’un başkanı Akio Toyoda, Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2019’da Japonya’ya geri dönmesi halinde Mitsubishi ve Subaru’nun da şampiyonaya geri döneceğini umuyor. Her üç Japon markası da, 1990’larda WRC’de yarışmıştı ve Toyota, F1’e odaklanmadan önce, 98 ve 99’da üreticiler şampiyonasında podyumu paylaştılar. Daha sonra Mitsubishi 2006 sezonundan önce WRC’den çekildi. Subaru’nun da 2008’de çekilme ile ilgili kararının ardından, Toyota’nın WRC’ye 2017’de yeniden katılması bir Japon üreticinin şampiyonaya katılımı için sekiz yıl geçmesi gerekti.

Toyoda, Japonya’ya dönmesi halinde bunun eski WRC devlerini geri dönmesini sağlayacağını ümit ettiğini belirtti. Toyoda, “Toyota, halen WRC’de yarışan tek Japon üretici, biz de Mitsubishi ve Subaru’nın geri dönmesini destekliyoruz” dedi ve ekledi; “Toyota’nın meydan okuması tüm ralli hayranlarını uyandırdı. Birçok taraftar Toyota, Subaru ve Mitsubishi’yi hatırlar ve umarım Japonya’ya geri dönmekle birlikte WRC sadece Toyota’yı değil, tüm üreticileri de uyarır. Bu geri dönüşü desteklemek istiyorum. Biz sadece Toyota’yı düşünmüyoruz, sporun iyiliği için çalışıyoruz.” Toyoda, Toyota’nın rekabetçi olduğu kadar WRC’de uzun vadede kalacağını da sözlerine ekledi.

Tommi Makinen’in Toyota Gazoo takımı, geçen yılın başından bu yana Yaris ile dört ralli kazandı. Toyoda, “Umarım Toyota uzun zamandır rallide kalır” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Bazen Toyota ekonomik nedenlere bağlı, ama benim için bu türden bir ralli etkinliğine katılmanın ana hedefi, daha iyi otomobiller yapmak. Bu, bizim sahip olduğumuz tek hedef. Yollar arabaların gelişimini sağlıyor ve WRC’deki yol, çok ama çok zor. Eğer rakiplerimize karşı rekabet edersek Toyota daha iyi arabalar yapar. Ayrıca Toyota için daha fazla taraftar kazanmak istiyoruz. Bu hedeflerle devam ediyoruz ve bu, etkinliği sürdürülebilir kılıyoruz.”

Eğer onaylanırrsa, Rally Japonya, 2010’deki ayrılığından 8 yıl sonra WRC’ye geri dönecek. Ralli, Japonya’nın ana Honshu adasında, Tokyo’dan iki saat uzaklıkta olacak ve tamamıyla asfalt olan etapları yüksek hızlı ve teknik aşamaların bir karışımını içerecek. Gelecek yılki programdaki yer alması, Japonya’nın 2020 Yaz Olimpiyatlarını Tokyo’da tanıtmasına da izin verecek. Bir kaynak şöyle dedi: ” Japonya şimdi güçlü görünüyor. Şampiyonanın Asya’ya geri dönmesi gerekiyordu. Çin’i birkaç yıl önce denedik ama işe yaramadı. Japon teklifleri iyi finanse ediliyor ve mantıklı.” Eylül ayında, FIA’nın Dünya Motor Sporları Konseyi’nde, Şili ve Japonya’nın da aralarında bulunduğu 14 yarışlık bir takvim önerilmesi bekleniyor. | 13 Ağustos 2018 : 22.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top